Hoe keramische tegels schoonmaken? – Ontdek onze tips!

 

Als je op zoek bent naar snelle en effectieve manieren om keramische tegels schoon te maken, dan is dit artikel precies wat je zoekt. We hebben een paar tips en trucs voor je opgesteld over hoe je je vloertegels en wandtegels kunt onderhouden, zodat ze er jarenlang geweldig uitzien in je interieur.

Hoe keramische tegels schoonmaken - RB Tegels Blog

Keramische tegels reinigen in een paar stappen.

Keramische vloer- en wandtegels zijn heel gemakkelijk schoon te maken en je hoeft er niet veel tijd in te investeren. Het is daarom een geweldige oplossing voor mensen die niet van schoonmaken houden. Hier zijn de vijf meest belangrijke stappen voor het reinigen van keramische tegels:

1. Stofzuigen of Vegen: Zorg ervoor dat je vuil en stof verwijdert voordat je de tegels schoonmaakt. Gebruik een zachte borstel of een stofzuiger met een zachte borstelkop. Het is belangrijk dat je een zachte borstel gebruikt die geen krassen maakt op de tegels.

2. De vloer dweilen: Zet een emmer warm water klaar en voeg er wat reinigingsmiddel aan toe. Gebruik geen agressieve chemicaliën die het uiterlijk van de tegel kunnen aantasten en de tegel kunnen beschadigen. Om keramische tegels schoon te maken kun je water en azijn gebruiken (1 glas azijn per 1 liter water). Je kunt ook een kant-en-klare tegelreiniger gebruiken – maar controleer eerst op een klein oppervlak en uit het zicht of de gekochte reiniger de tegel niet aantast.

3. Reinigen van voegen: Vergeet niet om van tijd tot tijd alle voegen goed schoon te maken. Een goede manier om je voeg op te frissen is met een pasta gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Meng baksoda met azijn in een verhouding van 1:1, breng de pasta dan aan op het voegwerk en laat het een paar minuten zitten. Gebruik een oude tandenborstel om de pasta aan te brengen. Veeg het voegmiddel vervolgens af met een natte doek en spoel af met warm water.

4. Tegels drogen: Als je niet wilt dat je keramische tegels streperig worden van het schoonmaken, neem ze dan na het schoonmaken af met een droge doek of dweil. Een microvezeldoek is hier bijvoorbeeld het gebruik waard.

 

Keramische tegels schoonmaken binnen een paar minuten – deze natuurlijke producten helpen je daarbij!

Azijn

Azijn is een krachtig natuurlijk schoonmaakmiddel dankzij de zure eigenschappen. Meng gelijke delen water en witte azijn om een oplossing te maken die effectief vet, vuil en aanslag verwijdert van keramische tegels. Let op: vermijd het gebruik van azijn op natuurstenen tegels, omdat dit hun natuurlijke glans kan aantasten. Als je niet van de geur van azijn houdt, kun je zelfs geurige azijn kopen.

Baking Soda (zuiveringszout):

Baking soda is een veelzijdig ingrediënt dat helpt bij het schoonmaken, ontgeuren en ontvetten. Maak een pasta van zuiveringszout en water en breng dit aan op vervuilde plekken of voegen. De licht schurende werking helpt vlekken te verwijderen en geeft je tegels een frisse uitstraling.

Citroensap

Citroensap heeft ook natuurlijke antibacteriële eigenschappen. Meng citroensap met water om een reinigingsoplossing te maken die effectief vet en aanslag bestrijdt. De natuurlijke citrusgeur geeft de gereinigde oppervlakken een aangename geur.

Aanbevolen keramische tegels

 21,00 p/m2

Direct leverbaar

Select options
 36,00 p/m2

Direct leverbaar

Select options
 53,00 p/m2

Direct leverbaar

Select options
 46,00 p/m2

Direct leverbaar

Select options

Wat moet je vermijden bij het reinigen van keramische tegels?

Hoewel tegels heel gemakkelijk en snel schoon te maken zijn, zijn er een paar dingen waar je op moet letten die je tegels kunnen beschadigen. Hier zijn een paar dingen die je moet vermijden bij het onderhoud van je keramische vloer.

1. Agressieve Chemische Reinigingsmiddelen: Vermijd volledig het gebruik van agressieve chemische reinigingsmiddelen zoals zuren of bleek. Deze kunnen de glazuurlaag van de keramische tegels aantasten en blijvende schade veroorzaken.

2. Schurende doeken en borstels: Gebruik geen schuurmiddelen, schuursponsjes of harde borstels omdat deze krassen kunnen maken op het oppervlak van de tegels. Kies in plaats daarvan bijvoorbeeld voor zachte borstels en microvezeldoeken.

3. Zeep met olie: Gebruik geen zeep met olieachtige ingrediënten, want die kunnen een laagje achterlaten op de tegels. Bovendien kunnen de tegels hierdoor gaan glijden. Kies in plaats daarvan voor een speciaal samengesteld, mild schoonmaakmiddel voor keramische tegels.

Heb je nog geen keramische tegels in je kamer?

Bij RB Tegels koop je keramische vloer- en wandtegels die geschikt zijn voor elke ruimte in je huis. In ons assortiment vind je marmerlook tegels, betonlook tegels, houtlook tegels en nog veel meer! Onze grote showroom bevindt zich in Tiel. Al onze verkopers helpen je graag bij het kiezen van de juiste tegels voor je keuken, badkamer, woonkamer of toilet.

Volg ons hier:

InstagramFacebookTikTokPinterest

Aanbevolen keramische wandtegels

 69,00 p/m2

Direct leverbaar

Select options
 65,00 p/m2

Direct leverbaar

Select options
 47,00 p/m2

Direct leverbaar

Select options
 35,00 p/m2

Direct leverbaar

Select options