Hoe moet je berekenen hoeveel m2 tegels je nodig hebt?

Badkamertegel inspiratie

Hoeveel vierkante meter je nodig hebt – dat is punt één. Begin dus met het opmeten van de oppervlakte.

Tijd om nieuwe vloertegels te kopen, maar weet je niet hoeveel dozen je nodig hebt voor je vloer? Eerst moet je het aantal m² van de ruimte berekenen. Dit kun je doen door een duidelijke schets te maken van je ruimte. Ook kun je simpelweg gewoon de lengte en breedte van de ruimte opmeten. Als je dit weet, kun je berekenen hoeveel vierkante meter je ruimte is en op basis daarvan kun je bepalen hoeveel pakjes tegels je nodig hebt.

Hoe bereken je de m² oppervlakte?

  • Dit doe je door de lengte x breedte te doen.
  • Dus stel je ruimte is 10 meter lang en 6 meter breed, dan doe je 10×6.
  • Dat komt dan uit op een ruimte van 60 m².
Oorspronkelijke prijs was: € 35,00.Huidige prijs is: € 19,00. p/m2

Direct leverbaar

Select options
Oorspronkelijke prijs was: € 45,00.Huidige prijs is: € 25,00. p/m2

Direct leverbaar

Select options
Oorspronkelijke prijs was: € 42,00.Huidige prijs is: € 19,00. p/m2

Direct leverbaar

Select options
Hoe bereken hoeveel m2 je nodig hebt - rbtegels blog

Hoe weet je hoeveel tegels je nodig hebt?

Als je weet hoeveel vierkante meter je ruimte heeft, kun je gaan bedenken hoeveel pakken tegels je moet bestellen. Houd er rekening mee dat de waarde van 1 pakket kan variëren, afhankelijk van het soort tegel. Controleer dus altijd hoeveel m² er in een pak zit. Dit staat altijd aangegeven op onze website bij tegels die direct leverbaar zijn.

Stel dat je ruimte is 54 m², dan kun je gaan berekenen hoeveel tegels je nodig hebt:

Is een tegel 30×60 cm dan heeft het een oppervlakte van 30×60= 1800 cm². De ruimte is 54 m² dus 540.000 cm²

Goed om te weten dat je de oppervlakte van de ruimte kan delen door de oppervlakte van een tegel. Zo kun je berekenen hoeveel tegels per m2 je nodig hebt. Je doet dus 540.000/ 1800 = 300. Dit betekent dat je minimaal 300 tegels nodig hebt. Mocht je berekening uitkomen op een oneven aantal zoals; 300,4 tegels, rond dan altijd naar boven af.

Goed om te weten:

In onze online shop kun je altijd zien hoeveel m2 een pakje van een bepaalde tegel bevat. Dit is alleen van toepassing op tegels die direct leverbaar zijn.

Rekenmachine

Rekenmachine


Snijverlies

Het plaatsen van tegels gaat meestal niet in een stuk. Vaak moeten ze gesneden worden. Wanneer je gaat snijden in de tegels is er altijd een verlies. Meestal gaat dit om 5-10% van de tegels.

Let wel op, het verschilt per legwijze hoeveel procent je moet tellen als snijverlies. Vaak hebben kleinere ruimtes meer snijverlies. Wanneer je bijvoorbeeld leidingen in de vloer hebt zitten dan levert dit ook vaak tot meer snijverlies.

Hoeveel vierkante meter reservetegels is de moeite waard?

Als je tegels koopt, is het de moeite waard om een paar reservetegels te nemen, zodat je iets achter de hand hebt om te vervangen als er tijdens het leggen een tegel breekt. Vaak worden tegels in batches gemaakt, dit is ook goed om te weten. Er kan kleurverschil zitten tussen batches. Zorg dus dat de reserve tegels uit dezelfde batch zijn. Het kan ook gebeuren dat de tegel die je hebt gekozen niet meer in productie is. Het is daarom de moeite waard om er een paar in je kelder te bewaren.

Het is normaal om ook 5-10% reserve tegels te tellen.

Oorspronkelijke prijs was: € 54,00.Huidige prijs is: € 30,00. p/m2

Direct leverbaar

Select options
Oorspronkelijke prijs was: € 54,00.Huidige prijs is: € 30,00. p/m2

Direct leverbaar

Select options
Oorspronkelijke prijs was: € 52,50.Huidige prijs is: € 32,50. p/m2

Direct leverbaar

Select options
Oorspronkelijke prijs was: € 40,00.Huidige prijs is: € 17,50. p/m2

Direct leverbaar

Select options

Hoeveel m2 tegels van 30×60 cm heb ik nodig? – Voorbeeld:

Op deze foto kun je zien dat de vloer van elke kamer in het huis van tevoren is berekend. Zo weet je hoeveel m² je nodig hebt voor elke kamer. Stel dat je in elke kamer dezelfde betonlook tegels wilt. Hoe bereken je dan hoeveel je er uiteindelijk nodig hebt?

Als eerste stap tel je deze bij elkaar op, dus: 3 + 6,75 + 20,25 + 4 + 2 = 36 m²

Dit wil dus zeggen dat je ook 36 vierkante meter aan tegels nodig hebt. De tegels hadden een oppervlakte van 30×60 cm, dit is 1800 cm2 of 0.18 m2. Voor deze ruimte zou je dus: 36/0.18 = 200 tegels nodig hebben. Dit is echter wel nog zonder snijverlies en reserve tegels.

Als we voor beide uitgaan van 5%, dan zou je dus 20 tegels extra nodig hebben. In totaal heb je dan dus 220 tegels nodig.

Wil je weten hoeveel m2 je nodig hebt?

  • Neem het aantal m2 van de ruimte, tel er het snijverlies en de reserve tegels erbij op. In dit voorbeeld zou het dan gaan om 36 + 1,8 + 1,8 = 39,6 m².
  • Kijk dan op onze website om te zien hoeveel m2 er beschikbaar is. Je ziet bijvoorbeeld dat we 39,2 m2 hebben en bij het volgende pakket wordt dat 40,1 m2 ? Kies dan voor een grotere hoeveelheid.

Heb je nog meer m² nodig, maar hebben we op dit moment niet zoveel om online te kopen? Vraag dan een offerte aan en onze verkoper neemt contact met je op met de beste mogelijkheden en prijs voor een grotere hoeveelheid m². Het is de moeite waard om dit te doen, want we kunnen je een interessante korting bieden voor grote hoeveelheden.

Hoeveel m2 tegels heb je nodig? Voorbeeld en handige tips

Hulp nodig om te bepalen hoeveel m2 tegels je nodig hebt?

We weten dat het soms moeilijk kan zijn om te bepalen hoeveel m2 tegels je eigenlijk nodig hebt. Gelukkig zijn onze verkopers er om je hierbij te helpen. Je kunt ons mailen of bellen. We beantwoorden graag je vragen en helpen je de juiste tegels voor jouw kamer te kiezen. Het is ook de moeite waard om onze showroom in Tiel te bezoeken en samen met onze verkoper de tegels van je keuze te bestellen.

De meest gekozen tegels door onze klanten:

Oorspronkelijke prijs was: € 58,00.Huidige prijs is: € 25,00. p/m2

Tijdelijk uitverkocht

Select options
Oorspronkelijke prijs was: € 38,00.Huidige prijs is: € 19,00. p/m2

Direct leverbaar

Select options
Oorspronkelijke prijs was: € 21,00.Huidige prijs is: € 18,50. p/m2

Direct leverbaar

Select options
Oorspronkelijke prijs was: € 50,00.Huidige prijs is: € 24,00. p/m2

Direct leverbaar

Select options
Oorspronkelijke prijs was: € 50,00.Huidige prijs is: € 25,00. p/m2

Direct leverbaar

Select options
Oorspronkelijke prijs was: € 37,00.Huidige prijs is: € 18,50. p/m2

Direct leverbaar

Select options
Oorspronkelijke prijs was: € 52,00.Huidige prijs is: € 25,00. p/m2

Direct leverbaar

Select options

Weet je al hoeveel m2 tegels je nodig hebt, maar heb je ook inspiratie nodig voor het interieur?

Ten eerste vind je op onze Instagram veel foto’s van onze klanten, zodat je kunt zien hoe zij tegels in hun interieur hebben gebruikt. Daarnaast vind je ook verschillende video’s van verschillende tegels uit onze winkel. Je kunt meteen hun kleur zien en inspiratie opdoen. Bezoek ook onze Winactie website, waar je ook veel foto’s vindt van onze vloer- en wandtegels.