Een verrassende ontwikkeling binnen de tegelbranche is de houtlook tegel. Sla een woonblad open en u ziet gegarandeerd houtlook tegels terug! Ook op woonbeurzen spreekt men lovend over deze multi-inzetbare tegel. 

Houtlook tegels vormen een uiterst unieke tegelsoort met het karakter van hout, maar dan zonder het vele onderhoud van echt hout.

Hout staat bekend om zijn warme uitstraling, maar ook om de vele zorg die vereist is om het mooi te houden. Houtlook tegels stralen dezelfde warmte uit en zijn tegelijkertijd zeer makkelijk schoon te houden. Door de gevorderde ontwikkelingen binnen te tegelindustrie zijn goede houtlook tegels haast niet te onderscheiden van natuurlijk hout. Leg houtlook tegels op de vloer en u zult versteld staan van de gelijkenis met echt hout. Bovendien zijn houtlook tegels nu ook in allerlei soorten en maten verkrijgbaar en ideaal om een warme sfeer te creëren in uw interieur. Wist u dat u houtlook tegels zelfs in visgraat kan laten leggen? Op die manier creëert u de ultieme beleving van een houten vloer!

Bij houtlook tegels denkt u waarschijnlijk het eerst aan de woonkamer, maar ook de badkamer is een zeer geschikte ruimte om houtlook tegels in te leggen. De combinatie van houtlook tegels op de vloer met bijvoorbeeld marmerlook tegels op de wand geeft een sfeer van natuurlijke materialen die samenvloeien. Houtlook tegels passen werkelijk binnen elk type interieur! Van industrieel tot modern tot landelijk, houtlook tegels zijn in alle soorten interieurs terug te vinden. Door de samenstelling van aardse tinten en natuurlijke lijnen smelten de kleuren van de tegels altijd samen met het interieur en oogt uw ruimte gelijk als één mooi geheel.  Ook de keuken is een ideale ruimte om een houtlook tegel in te leggen in combinatie met bijvoorbeeld decortegels op de wand. Een prachtig voorbeeld hiervan ziet u op de bijgevoegde foto.

Daarbij zal er door de grote variatie aan kleuren en maten altijd wel een houtlook tegel zijn die perfect aansluit bij uw smaak. Kijkt u bijvoorbeeld eens naar de DC houtlook tegels van RB Tegels! 

Verrast u straks ook de visite door het gebruik van houtlook tegels die sprekend lijken op echt hout?