Keukentegels

Eindelijk kan je de keuken van je dromen realiseren! Maar wat voor keukentegels moet je hierbij kiezen? Een lastige vraag waar iedereen wel een keer tegenaan loopt. Vloertegels en wandtegels voor in de keuken zijn er immers in vele soorten en kleuren. Gelukkig vertellen wij je in dit blog hoe je de keuze voor keukentegels het beste kan maken.

Kleur

Natuurlijk is de keuze in kleur voor keukentegels gigantisch! Zo ook bij RB Tegels. De kleur van de vloertegels en wandtegels in de keuken zijn erg bepalend voor de stijl en sfeer die je creëert. Ook moet het natuurlijk mooi samengaan met de keuken zelf. Belangrijk dus om hier goed over na te denken! Ga je voor een lichte keuken, dan kan het mooi zijn om hier juist een donkere keukentegels bij te kiezen. Zo schep je een mooi contrast tussen de keuken en wand- en vloertegels, waardoor de keuken en keukentegels nog meer tot hun recht komen. Een mooie donkere vloertegel voor in de keuken is bijvoorbeeld de Vloertegel 61×61 cm Urban Antraciet betonlook D35 van RB Tegels. Voordeel van een donkere vloertegel in de keuken is ook nog dat vuil op de vloer minder zichtbaar is. Naast een donkere kleur kan je ook juist kiezen voor een vrolijk gekleurde wandtegel bij een witte keuken. Dit geeft een speels karakter en unieke sfeer. Zo hebben we de Wandtegel 7.5×15 cm licht blauw A71 van RB Tegels. Kies je een donkere keuken? Dan zullen juist lichtgekleurde keukentegels mooi staan. Bij een zwarte keuken zullen witte of lichtgrijze wandtegels en vloertegels goed matchen. Net als bij de witte keuken kan ook bij een zwarte keuken een mooi felgekleurde wandtegel erg leuk worden. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Schubben wandtegel koraal kleur A166 van RB Tegels. Heb je houten keuken? Werp dan eens een blik op keukentegels in lichtgrijze of antraciete kleur. Door het hout van de keuken te combineren met wandtegels en vloertegels in een grijzere tint creëer je een eigentijdse landelijke uitstraling. Mooi voorbeeld hiervan is de Vloertegel 60×60 cm Betonlook APA 14 Plane Grijs van RB Tegels.

De kleur van de vloertegels en wandtegels in de keuken zijn erg bepalend voor stijl en sfeer die je creëert.

De kleur van de vloertegels en wandtegels in de keuken zijn erg bepalend voor stijl en sfeer die je creëert.

Structuur

Naast de keuze voor een kleur van de keukentegels is ook het kiezen van een structuur belangrijk. Wil je een egale glimmende keukentegel­? Of wil je juist een keukentegel met natuurlijke ruwe structuur? Dit hangt natuurlijk ook weer af van de stijl waar je voor wilt gaan. Erg chique en tijdloos staat een marmerlooktegel in de keuken. Deze wantegels en vloertegels geven aan elke keuken een verfijnde uitstraling. Kijk eens naar de Hoogglans vloertegel 80×80 cm Marmerlook Grijs A76 van RB Tegels. Heb je een strakke keuken op het oog? Overweeg dan eens houtlook vloertegels als tegel in de keuken. Dit type keukentegel breekt het kille karakter en brengt de huiskamersfeer naar de keuken. Helemaal leuk is het combineren van een marmerlook op de wand met een houtlook vloertegel in vissengraat in de keuken! Zie bijvoorbeeld de Houtlook tegel Visgraat 15×90 cm N7 Favor Naturel van RB Tegels. Combinatie van keukentegels in deze twee aardse structuren geeft een prachtige sfeer aan de keuken en staat mooi bij zowel een donkere als lichte keuken. Houd je van een ruwe en robuuste structuur? Kijk dan eens naar roesttegels als wandtegels voor in de keuken. Met dit type keukentegel is een industriële sfeer goed voor elkaar te krijgen, ook als de keuken zelf erg strak is. Wat denk je van de Wandtegel 10×40 cm blauw roest A90 van RB Tegels?

Hoogglans vloertegel 80×80 cm Marmerlook Grijs A76 als keukentegels te gebruiken

Hoogglans vloertegel 80×80 cm Marmerlook Grijs A76 als keukentegels te gebruiken

Formaat

Ben je er eindelijk uit wat voor kleur en structuur je wilt? Dan is het nu tijd voor de keuze van een formaat voor de keukentegels! Ook hierbij is de keuze natuurlijk weer erg uitgebreid. Bij de eerdergenoemde marmerlooktegels in de keuken is het gaaf om te gaan voor een groot formaat voor zowel de wantegels als de vloertegels. Zo creëer je een keuken met grootse allure. Kijk eens naar de reusachtige Vloertegel 120×260 cm Statuario Marmerlook mat Wit C20 van RB Tegels. Met zo een keukentegel ben je verzekerd van een wauw-effect! Daarnaast heb je door het grote formaat keukentegels haast geen voegen, hierdoor lijken de wand en/of vloer te bestaan uit één grote marmerplaat. Trekt een speelser karakter jou meer? Denk dan eens na over het plaatsen van mozaïek als wandtegels in de keuken. Mozaïektegels voor op de keukenwand zijn in vele varianten verkrijgbaar en kunnen een ware eyecatcher vormen. Kom gerust langs in onze showroom waar wij onze collectie mozaïektegels graag laten zien. Wil je gaan voor een retro vibe? Dan ben je vast blij met keukentegels in het formaat 7.5×15 cm of 7,5×30 cm. Deze wandtegels geven de keuken een vrolijk karakter en zijn tegenwoordig niet weg te denken in menigeen modern restaurant. Zie bijvoorbeeld de Wandtegel 7.5×30 cm blauw A168 van RB Tegels.

Hopelijk helpt dit blog met het kiezen van de juiste keukentegels voor je droomkeuken. Graag helpen we je hierbij verder in onze showroom in Tiel!

Zie ook onze Pinterest pagina ter inspiratie!