Tegels

Wat zijn Tegels?

Tegels of plavuizen zijn een vlakke oppervlaktebedekking zoals muren, vloeren, tafelbladen en zelfs daken. Ze zijn gemaakt van fijngemalen zand, klei en talk. Het bakproces is variërend, tussen 1000″ C – 1250″ C. En sommige plavuizen krijgen een glazuurlaag, waarvoor een tweede bakbeurt nodig is. De eerste voorkeur gaat meestal uit naar tegels van keramiek, vanwege hun duurzaamheid en veelheid aan motieven, en ook omdat ze licht van gewicht zijn.

De reden waarom je tegels moet gebruiken

Zoals we hierboven al vermeld hebben, staan vloertegels bekend om hun duurzaamheid door de manier waarop ze gemaakt zijn. Bovendien zijn ze ook gemakkelijk te onderhouden, in tegenstelling tot andere vloerbedekkingen zoals laminaat, hout of betonsteen. Afhankelijk van welke andere vloerbedekking, moet je ze zorgvuldig onderhouden, vooral hun omgang met water en temperatuur, zodat er geen zwelling of scheurvorming of lekkage op de vloer ontstaat. Als je tegels in huis zetten, het enige onderhoud dat je moet doen is de vloer stofzuigen en dweilen.

Hoe maak je tegels schoon?

De beste manier om je tegels schoon te maken is met schoonmaakazijn. Doe azijn in een spuitfles, spuit erop en laat het een paar minuten zitten. Schrob dan zachtjes met de zachte kant van een spons of een goede dweil en spoel na met warm water.

Gebruik heel weinig zeep om je plavuizen schoon te maken, want dat laat vetlaagje achter. Je kunt het soms gebruiken, maar spoel het daarna altijd na met water. En vermijd het gebruik van chemische producten om je vloer schoon te maken.

Keramische vloertegels en vloerverwarming

We hadden het al over het bakproces, waardoor ze hittebestendig werden en perfect gecombineerd kunnen worden met vloerverwarming. Het maakt niet uit of je de elektrische of het water gedragen vloerverwarming hebt, de keramische vloertegels zijn zeer geschikt voor vloerverwarming. Ook de vloertegels geleiden de warmte gelijkmatig, zodat de kamer efficiënt verwarmd wordt. Dit bespaart aanzienlijk op je energierekening.

diverse-tegels-kleuren-bij-rb-tegels-tiel
diverse-tegels-kleuren-kopen-bij-rb-tegels-tiel

Wat voor kleur tegel is er te koop?

De keuze aan kleuren van keramische plavuizen is enorm. Bij RB Tegels kun je kiezen uit veel verschillende kleuren als:

·        Grijze kleur

·        Zwart

·        Antraciet

·        Terracotta kleur

·        Groene

·        Beige

·        Taupe

·        en nog veel meer

Deze kleurtegels komen er nog bij met zo veel tinten waaruit je kunt kiezen, zoals

·        was grijs

·        bruin beige

·        greige kleur die een combinatie is van grijs en beige

·        en je vindt ook mengkleuren zoals in Portugese tegels of designtegels

Welke tegel vorm variaties zijn er?

Er zijn verschillende soorten vormen om te kiezen in onze tegelwinkel in Tiel en natuurlijk met talrijke soorten kleuren:

·        Schubben

·        Zeshoekig of hexagon

·        Visgraattegels

·        Vierkante vorm

·        Picket vorm

·        Langwerpig

·        3D of driedimensionale wandtegels

diverse-vormen-van-tegels-bij-rb-tegels

Maar in welke kamer kunnen keramische tegels gelegd of geplaatst worden?

Je kunt ze overal leggen waar een vlak oppervlak is. Ze kunnen gebruik worden voor vloer- en wandbekleding in elke ruimte. Bij RB Tegels vind je diverse tegels voor alle ruimtes, zoals: woonkamer tegels, keukentegels, badkamer tegels, toilettegels.

tegels-zijn-geschikt-voor-elke-ruimte-woonkamer-keuken-toilet-badkamer-tegels-kopen-bij-rb-tegels-tiel
Dit is hoe onze klanten tegels in huis zetten, perfect om in verschillende ruimtes te gebruiken.

Waar kun je goedkope tegels kopen en wat kosten tegels per vierkante meter?

En nu je iets meer weet over plavuizen en de redenen waarom je tegels in huis zou moeten zetten. Vraag je je misschien af waar je kwalitatief goede, maar goedkope tegels kunt kopen. Bij RB Tegels kosten tegels al vanaf € 17,50 per m². De toch al goedkope prijs kan ook nog lager, als je meer m² bestelt. Ook bij ons kan je gratis bezorgen krijgen voor order vanaf 50 vierkante meters.

Hoeveel kost het om tegels te leggen?

De kosten voor het leggen van tegels kunnen variëren. Het hangt af van:

·        de grootte van de ruimte, of het een woonkamer, keuken, badkamer, enz. is

·        het aantal vierkante meter

·        wat er gedaan moet worden, moet de tegelzetter eerst de oude tegels verwijderen enzovoort

·        De ondergrond, of die recht is of eerst geëgaliseerd moet worden

·        hoe groot zijn de tegels, en nog veel meer

We raden je aan een prijsvraag te stellen aan enkele tegelzetters en ze te vergelijken, en natuurlijk te letten op hun resultaten. Je kunt ze vragen hun portfolio te laten zien van projecten die ze gedaan hebben om te zien of die met jouw wensen overeenkomen.

Leggen jullie de plavuizen?

Nee, RB Tegels biedt geen legservice aan, maar we hebben goede contacten met verschillende tegelzetters die plavuizen kunnen leggen. Je kunt onze verkoper om hun contactadres vragen en zelf contact opnemen met de tegelzetter. Houd er rekening mee dat RB Tegels niet verantwoordelijk kan worden gesteld voor de afspraken die tussen klanten en tegelzetter of derde partij gemaakt worden.

Kan ik mijn vloer- of wandtegels order laten bezorgen?

Ja, dat kan. De levering is zelfs gratis voor bestellingen van meer dan 50 m². Bestel je minder dan 50 m², dan brengen we bezorgkosten in rekening. We proberen de bezorgkosten zo laag mogelijk te houden door je bestelling samen met andere bestellingen te bezorgen. Vraag een offerte aan voor een exacte prijsopgave inclusief de leveringskosten.

Bezoek onze showroom in Tiel

Onze website toont je onze ruime assortiment aan producten, maar we begrijpen het als je ze in het echt wilt zien. Je kunt naar onze tegelshowroom in Tiel komen, waar we op de 1e verdieping ook een sanitairwinkel hebben. Ideaal als je op zoek bent naar een plek die je de gelegenheid biedt om wat badkamer- of toiletartikelen uit te zoeken, zoals wastafels, kranen of toilet fonteintje. Tijdens je bezoek geven we je graag passend advies voor je situatie, zodat je de juiste keuze kunt maken.

Tegeladvies nodig?

Neem gerust contact met ons op als je meer informatie nodig of een vraag hebt. Onze verkoopmedewerker zal je verder helpen. Bel ons op 085-0640722 of stuur een e-mail naar verkoop@rbtegels.nl

Wil je meer inspiratie opdoen? Ga dan naar onze sociale media Pinterest en Instagram. Op onze blog vind je meer tips, ideeën, en een voorproefje van onze nieuwe collecties.

Tegelwinkel adres

Bulkweg 7

4005 LB Tiel

RB Magazijn adres

Kellenseweg 8

4004 JD Tiel

Onze showroom openingstijden:

Dinsdag: 10:00 – 17:00 uur

Woensdag: 10:00 – 17:00 uur

Donderdag: 10:00 – 17:00 uur

Vrijdag 10:00 – 17:00 uur

Zaterdag: 10.00 – 17.00 uur