Vloertegels 75x75

Goedkope A-kwaliteit vloertegels 75×75 kopen?

Bij RB Tegels hebben wij ruime keuze aan vloertegels 75×75 cm van hoge kwaliteit. De vloertegels uit ons assortiment zijn gemaakt voor intensief gebruik, beschikken over een hoge hardheid en slijtvast. Tegels 75×75 worden voornamelijk toegepast als vloer in de woonkamer, badkamer, toilet of hal in woningen, restaurants en hotels, maar kunnen ook op de wand worden geplaatst. Je kunt al onze tegels online kopen of kom gerust langs naar onze showroom waar wij meer aanbod hebben staan. Heb je vragen? Neem contact met ons op. Onze adviseurs helpen je graag met gepaste advies.

Waarom keramische tegels 75×75 kopen bij RB Tegels?

 • Gratis levering bij aankoop vanaf 50 m²
 • Snelle levering binnen drie werkdagen (indien op voorraad)
 • Showroom 5 dagen per week geopend
 • Meer m² meer korting
 • Wij sturen binnen 24 uur een offerte op maat

Toont alle 19 resultaten

Oorspronkelijke prijs was: € 46,00.Huidige prijs is: € 15,00. p/m2

Direct leverbaar

Select options

Populaire vloertegels 75×75

Bij RB Tegels is de keuze groot, je kunt kiezen uit verschillende patronen. Het meest gekozen patroon zijn de betonlook tegels 75×75. Dankzij het grote formaat zie je minder voeg in vergelijking met de kleinere formaten tegels zoals 60×60 of 30×60. Het maakt de ruimte optisch ruimtelijker en daarom is deze tegel ook perfect om te gebruiken als badkamertegels of hal. Bij RB Tegels vind je deze tegels tegen een scherp geprijsde prijs:

Daarnaast kan je deze tegels in diverse kleuren vinden, zoals grijze vloertegels 75×75 tot antraciete kleur. Voor glanzende liefhebbers, hebben wij ook hoogglans vloertegels 75×75 in ons assortiment.

Verschillende afwerking 75×75 cm tegels

Onze vloertegels 75 x 75 cm bestaat uit twee verschillende afwerking: gerectificeerd en niet gerectificeerde tegels. Bij een gerectificeerde vloertegel zijn de kanten gezaagd voor plaatsingen met kleine voegen tussen de tegels. Deze afwerking zorgt ervoor dat de tegels strak tegen elkaar aangelegd kunnen worden.

Hoe vloertegels 75×75 leggen

Voordat je tegels gaat leggen, is het belangrijk om te weten hoeveel vierkante meters tegels je nodig hebt. Daarna moet je berekenen hoeveel tegels je nodig hebt. Om er zeker van te zijn dat je tijdens het leggen niet zonder komt te zitten, moet je extra snijverlies berekenen. Het percentage snijverlies kan verschillen, het hangt af van de ruimte (bijv. of de ruimte recht is of een beetje scheef), de grootte van de tegels, enz.

Voor 75×75 vloertegels raden we je aan om minstens 10% extra tegels te berekenen. Het is ook goed om ten minste een paar hele tegels te bewaren voor als je in de toekomst nieuwe tegels nodig hebt. Hieronder geven we je een voorbeeld van het berekenen van snijverlies:

 • Aantal m² ruimte: 66 m² zonder snijverlies
 • Snijverlies (minimaal): 10%
 • Snijverlies berekenen: 66 x 1,10 = 72,6 m²
 • Aantal m² per tegel 75×75 = 0,5625 m² (let op! Dit kan variëren afhankelijk van de exacte afmetingen van de tegel)
 • Totaal aantal tegels die je nodig hebt: 72,6 : 0,5625 = 129,06 tegels (afronden naar boven: 130 tegels)
 • Totale m² die je nodig hebt inclusief 10% snijverlies: 130 x 0,5625 m² = 73,125 m²
 • Bereken vervolgens hoeveel hele dozen je nodig hebt, in dit voorbeeld stellen we voor dat er 2 stuks 75×75 tegels oftewel 1,125 m² tegels per doos zitten: 73,125 m² : 1,125 m² = 65 dozen

Het leggen van vloertegels van 75×75 cm vereist een nauwkeurige voorbereiding en uitvoering om ervoor te zorgen dat het eindresultaat er professioneel uitziet. Het is belangrijk om nauwkeurig te zijn tijdens het leggen van tegels 75×75. En het hangt er ook nog vanaf hoe handig je bent. Het vereist immers veel geduld en ook goed rekenwerk bij het lijmen en snijden van de tegels. Vergeet ook niet het schoonmaken en het voegwerk dat erbij hoort. Als je niet zeker bent van je vaardigheden, overweeg dan om een professionele tegelzetter in te huren.

Heb je vragen of hulp nodig bij het kiezen of berekenen? Neem gerust contact op met onze verkoopmedewerkers. Of kom langs in onze tegelwinkel in Tiel waar je meer assortiment tegels vindt dan wat we op de website hebben staan.