Woonkamer tegels

De woonkamer is een ruimte die we thuis het meest gebruiken. Dit is de plaats van interactie. TV kijken, gasten ontvangen, familiebijeenkomsten, kletsen met vrienden, enz. De belangrijkste dingen gebeuren hier. Het moet dus de gezelligste plek in het huis zijn. Welke vloer is het beste voor de woonkamer? De keuzemogelijkheden zijn ruim, gelukkig. Bij RB Tegels hebben we een brede selectie aan tegels van de beste kwaliteit.

 • A-kwaliteit woonkamertegels
 • Meer m2= meer korting
 • Wij bieden gratis bezorging vanaf 50 m2
 • Altijd de laagste prijzen
 • Offerte binnen 24 uur
 • Bekijk de woonkamertegels in onze showroom

Als je op zoek bent naar mooiste vloertegels voor je woonkamer, neus dan eens door onze selectie of kom ze persoonlijk bekijken in onze showroom in Tiel.

Welke vloertegels voor woonkamer?

Woonkamer tegels van deze tijd zijn anders dan ooit tevoren. We kunnen veel verschillende stijlen vinden om er een opnieuw in te richten om er een gezellige woonkamer van te maken. Voor je begint met zoeken welke tegels het beste voor je woonkamer zijn, moet je eerst minstens deze dingen weten:

 • Wat is de grootte van je woonkamer?
 • Hoe wil je de kamer indelen? Wil je woonkeuken en woonkamer als één geheel maken, of wil je ze scheiden door muren, deur of moderne glazen metalen deur?
 • Wat is de woonkamer functionaliteit van je voorkeur?

Als je het antwoord op deze basisvragen al kent, kun je naar het volgende huiswerk gaan:

 • Wat is de woonstijl waar je naar toe wilt?
 • Hoe groot moeten de tegels van de woonkamer zijn?
 • Wat is de beste kleur voor de woonkamertegels?

Al deze dingen beslissen vergt tijd en kan een verwarrend gevoel geven. Vooral met alle opeenstapelende stress van de verbouwing. Balans maken van het gewone leven en werk dat nog naast de verbouwing gaat. Ook het bedenken van hoeveel de renovering kost, hoeveel tijd de verbouwing in beslag neemt, en nog veel meer. Het klinkt misschien overweldigend, maar wees gerust. We zullen proberen je zo goed mogelijk te helpen.

Als het gaat om het renoveren van de woonkamer of om het even welke kamer eigenlijk, is planning een must! Overweeg opnieuw het maken van moodboards. Het helpt je te beslissen en je smaak te kennen. Geloof het, veel mensen weten niet waar ze moeten beginnen. Door moodboards te maken kom je in elk geval meer te weten over:

 • Stijl van je woonkamer. Je zou er achter kunnen komen dat je in een andere stijl terechtkomt dan je oorspronkelijk van plan was. Maak je daar geen zorgen over. Je kunt stijl combineren.
 • Kleur van je woonkamer die je graag wilt hebben. Hier kun je de kleur van textiel, hout, metalen, en ook welke kleur tegels voor woonkamer ontdekken.
 • Materiaal voor de woonkamer. Je ziet of je in je woonkamer metalen, hout, velours, enz. wilt hebben.
woonkamertegels moodboards
woonkamertegels moodboards

Het voordeel van tegels voor de woonkamer

Het grote voordeel van woonkamertegels kopen bij RB Tegels is dat onze tegels gemaakt van keramiek zijn. Dit betekent dat je tegels voor de woonkamer heel gemakkelijk te onderhouden zijn. Is er iets op de vloer gemorst? Je kunt de vloer dweilen zonder je zorgen te maken of er niet te veel water op de vloer terechtgekomen is.

Wist je dat onze woonkamer vloertegels ook op de muren gelegd kunnen worden? Je kunt dus ook kiezen om een of meer muren te betegelen. Je kunt ook tegels op je open haard leggen. Vooral in een huis met kinderen en huisdieren kunnen wandtegels je een groot voordeel geven. Je kunt de muur gemakkelijk afnemen met een vochtige doek. Wat niet mogelijk is met behang of stucwerk.

Onze vloertegels voor de woonkamer zijn ook geschikt voor vloerverwarming. Keramische tegels geleiden de warmte van de vloerverwarming perfect. Het brengt je ook efficiëntie op je energie en je energierekeningen.

Wat kost woonkamer tegel?

Bij RB Tegels kun je tegels voor de woonkamer kopen vanaf €17.50 per m². We bieden tegels voor de woonkamer van uitsluitend A-kwaliteit. Je hebt ook ruime keuze uit tegels voor de woonkamer.

Onze woonkamer tegel prijs kan ook lager zijn, afhankelijk van hoeveel m² je bestelt. Je kunt een lagere prijs krijgen als je meer m² bestelt. Vraag om een prijsopgave om een scherpere prijs te krijgen van onze verkoper.

Scherp geprijsde woonkamertegels

We krijgen regelmatig de vraag: hoe houden jullie de prijzen zo scherp? Dat komt doordat we een grote voorraad bij de fabrikant kopen. We combineren de verzending vanuit het land van herkomst, zoals Spanje en Italië. Ook kopen wij tegels direct in bij onze leverancier. Op deze manier beperken we onze opslagkosten en kunnen we jou een scherp aanbod doen. We vragen je daarom een offerte op te vragen voor jouw favoriete woonkamer tegel, dan komt de prijsopgaaf je tegemoet! Offerteformulier ingevuld? Binnen 24 uur ontvang je een reactie op het ingevulde formulier.

Woonkamertegels 1

“Hiervoor hadden we jarenlang een parketvloer gehad. Ik stoorde me eraan wanneer ik weer een nieuwe kras of deuk ontdekte. Dat probleem hebben we nu niet meer met een tegelvloer.
Bovendien verkleurt de vloer niet meer!”

Inspiratie: tegels in de woonkamer

Naast de functionele voordelen van een tegelvloer, woonkamer tegel geeft ook een luxe uitstraling. Onze vloer- en wandtegels belanden in de huizen van gezinnen in heel Nederland. Voor meer inspiratie kun je ook een kijkje nemen op onze sociale media, Instagram en Pinterest. We vertellen je ook graag meer over de mooiste interieurontwerpen die we zijn tegengekomen in onze blogs. We delen hier graag handige tips over tegels en levensstijl. Lees zeker onze artikelen.

Houtlook woonkamertegels

Op zoek naar de warme uitstraling van een houten vloer, maar wil je tegelijkertijd de functionele eigenschappen van een tegelvloer? De oplossing: houtlook tegels oftewel keramisch parket. Deze keramische vloertegels komen in allerlei verschillende maten, kleuren en vormen. Wist je dat houtlook tegels ook ideaal te combineren zijn met vloerverwarming? Nog een pluspunt!

Woonkamertegels 2

Betonlook tegels voor woonkamer

Dit is een trend die al een aantal jaren opleeft. Wil je graag een strakke, industriële look in je woonkamer, die helemaal van deze tijd is? Dan is een keramische tegels met betonlook de ideale oplossing. De grijze tinten zijn goed te combineren met een spectrum aan kleuren. Leg in de zithoek nog een mooi tapijt met een accentkleur en je woonkamer is compleet!

Een open keuken

In een woning met een open keuken kan het soms een uitdaging zijn om de juiste vloer te vinden, omdat de vloer waterafstotend moet zijn. De vloer loopt door van de keuken naar de woonkamer, waardoor hij ook bij beide ruimtes moet passen. Met woonkamertegels kan je kiezen van alle mogelijkheden. Je kunt marmerlook tegels, houtlook, betonlook of natuursteenlook tegels kiezen. Je hoeft simpelweg niet meer te compenseren met een open keuken.

Goed om te weten:

Je kunt grote groot formaat tegels gebruiken in je woonkamer. Grote vloertegels maakt je woonkamer visueel groter lijken. Voor kleine woonkamers adviseren we grotere tegels te gebruiken. De ideale vloertegels voor de woonkamer zijn 60×60 cm, 75×75 cm en 90×90 cm. Als je een smalle woonkamer hebt, kun je langwerpige tegels gebruiken. Je kunt ze naar de diepte van de kamer leggen. De kamer zal dan langer en dieper aanvoelen dan hij in werkelijkheid is.

Meer advies nodig? Aarzel niet om ons te bellen. Onze adviseurs zullen je verder helpen.

Een paradijs van tegels voor de woonkamer

Voor jouw favoriete tegel vraag je vrijblijvend een offerte bij ons op. Ben je er nog niet uit? Kom dan langs bij onze showroom in Tiel, waar je al onze vloer- en wandtegels voor jouw woonkamer kan vinden.