Verzenden & retourneren

Verzenden

Uw bestelling wordt pas verzonden nadat wij uw betaling hebben ontvangen.!

Alle bestellingen boven de 50 m2 worden in Nederland gratis bezorgt tenzij het anders vermeld staat op de website en of op de offerte! De bezorgkosten voor bestellingen lager dan 50m2 zijn afhankelijk van de aard en de grootte van de pallets en of dozen. Voor minder dan 50 m2 rekenen wij € 70 voor 1 europallet & € 100 voor tegels van groot formaat binnen Nederland. Voor meer vragen over bezorgkosten kunt u contact opnemen met de klantenservice.

Let op dit zijn de Leveringscondities die gelden voor het verzenden van bestellingen :

Levering op de losplaats enkel zover de vrachtauto kan draaien en zover het met de pompwagen te bereiken is.
Levering voor de deur zo ver als de pompwagen kan komen. Tegels worden niet naar binnen getild.
Uw tegels kunnen wij op elke werkdag tussen 8 en 18.00 uur bezorgen. De chauffeur belt u een half uur voor levering op. U kunt ons de dag voor levering aan het einde van de middag of in de ochtend op de dag van levering de klantenservice bellen voor een tijdsindicatie. Tijdsleveringen doen wij alleen in overleg en uiteraard tegen extra kosten.

Let op wat te doen bij transportschade :

Mocht er helaas door transport beschadigde / gebroken producten ( tegels ) bij zitten dan dient u deze beschadigde / gebroken producten ( tegels ) binnen 24 uur na levering te melden bij onze klantenservice.
Daarnaast dient u foto’s te maken van de gebroken en of beschadigde producten en deze te mailen naar verkoop@rbtegels.nl.
U mag de gebroken en of beschadigde artikelen niet verwerken of weggooien, wij komen deze namelijk omwisselen voor nieuwe producten.
Mocht u de beschadigde / gebroken producten toch verwerken als bijvoorbeeld een snijstuk of weggooien dan vervalt automatisch u recht op reclamatie.
Beschadigde / gebroken producten kunnen alleen in onze showroom in Tiel geruild worden. Beschadigde / gebroken dozen die door ons zijn vervoerd worden wel op afleveradres geruild.
Wanneer uw bestelling in een ander land dan Nederland bezorgd moet worden, dan dient u ons hierover vooraf te informeren bij onze Klantenservice 085-0640722 of te mailen naar verkoop@rbtegels.nl. Zij informeren u naar de mogelijkheden en bijkomende kosten. Indien u van een beschadigde tegel nog minimaal 50% kan gebruiken, dan wordt deze tegel niet gezien als breuk. U kunt de tegel dan namelijk gebruiken als snijverlies.

Afhalen

Uiteraard kunt u alle orders tijdens onze reguliere openingstijden komen ophalen. Wij helpen u zover als wij kunnen met het inladen. Ook hebben wij een heftruck aanwezig. Controleer altijd bij afhaal of er geen gebroken of beschadigde producten in de verpakking zitten. Reclamatie op gebroken en of beschadigde producten na afhaal nemen wij niet in behandeling.

Retourneren aankopen via webshop

Voordat u een product of bestelling retourneert (herroepingsrecht), dient u dit vooraf te melden aan ons klantenservice via 085-0640722 of verkoop@rbtegels.nl.

U dient het formulier herroeping hier te downloaden en te versturen naar verkoop@rbtegels.nl

Uitsluitend bij de aankoop van producten via de webshop van RB Tegels heeft u de mogelijkheid deze bestelling zonder opgave van redenen binnen 14 dagen te ontbinden. Deze termijn gaat in op de dag na ontvangst van de levering door of namens de consument. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen.

Let op: Wij verkopen alleen voorraad artikelen via de webshop. Herroepingsrecht van 14 dagen geldt alleen voor voorraad artikelen die gekocht worden via de webshop of de fysieke winkel. U kunt voorraad tegels, lijmen en voegsel retour zenden / terugbrengen naar ons vestigingsadres in Tiel, echter dienen de producten wel aan de onderstaande voorwaarden te voldoen:

  • U doet beroep op het herroepingsrecht binnen 14 dagen na ontvangst,
  • Het product is niet gebruikt of verwerkt geweest,
  • Het product is volledig onbeschadigd,
  • Het product zit in de originele verpakking, of zoveel mogelijk redelijker wijs.

Retouren die niet aan bovenstaande eisen voldoen worden niet in behandeling genomen.

De kosten voor retourzenden zijn voor uw rekening. ( voor info over retourkosten neemt contact op met de klantenservice )
De retourkosten indien door ons uitgevoerd bedragen : pakket tussen 20-40 kg 30 euro , 1 euro pallet formaat gewicht van 0 tot 1000 kg 100 euro per pallet.
Is de klant niet aanwezig op de afgesproken retour dag dan zullen wij de retourkosten inrekening brengen.
De retourkosten en mogelijk beschadigingen door retour worden afgetrokken van het aankoopbedrag.
Besluit een klant gebruik te maken van zijn herroepingsrecht? Dan moet het product retour komen. In dat geval is deze terugzending voor risico van de klant. Raakt het product kwijt of beschadigd tijdens retourzending, dan is dit voor risico van de klant. Kortom, het risico van verzending is altijd voor risico van de verzender.
Op het moment dat uw retourzending aan alle bovenstaande voorwaarden voldoet, dan zal het volledige aankoopbedrag 14 dagen na herroeping vergoed worden. Hierbij is wel de voorwaarde dat het product reeds terug ontvangen is door RB Tegels.

Retourneren aankopen via fysieke winkel

Retourneren van speciale bestellingen aangekocht in de winkel:
Speciale bestellingen ( geen voorraadartikelen ) kunt u alleen in onze fysieke winkel bestellen of na een bezoek aan ons showroom achteraf per mail of telefoon bevestigen. Wel kunt u een offerte opvragen via de website voor een prijsindicatie.

Bij aankopen in de fysieke winkel geldt geen herroepingsrecht van 14 dagen voor speciale bestellingen of niet voorraad artikelen. Speciale bestellingen nemen wij nooit retour.

retourneren voorraad artikelen: 

Herroepingsrecht van 14 dagen geldt wel voor voorraad artikelen die gekocht worden via de webshop of de fysieke winkel. U kunt voorraad tegels, lijmen en voegsel retour zenden / terugbrengen naar ons vestigingsadres in Tiel, echter dienen de producten wel aan de onderstaande voorwaarden te voldoen:

  • U doet beroep op het herroepingsrecht binnen 14 dagen na ontvangst,
  • Het product is niet gebruikt of verwerkt geweest,
  • Het product is volledig onbeschadigd,
  • Het product zit in de originele verpakking, of zoveel mogelijk redelijker wijs.

Retouren die niet aan bovenstaande eisen voldoen worden niet in behandeling genomen.

Retourkosten

De kosten voor retourzendingen zijn voor uw rekening.

Wilt u door ons de retourzending laten ophalen? Dan rekenen wij voor :

1 pakket van 20 tot 40 kg 30 euro per pakket. ( Tarief binnen Nederland )
1 euro pallet formaat van 0 tot 1000 kg 100 euro per pallet. ( Tarief binnen Nederland )
Wij komen het pakket of de pallets tussen 8.00 en 18.00 uur ophalen.
Is de klant niet aanwezig op de afgesproken retour dag dan zullen wij de retourkosten in rekening brengen.
Voorkom dus dubbele kosten door aanwezig te zijn op de afgesproken dag.
Voor info over retourkosten of vragen over retourneren neem contact op met de klantenservice 085-0640722 of verkoop@rbtegels.nl
Annuleren order
Let op : Voor aankopen via de webshop kunt u gebruik maken van de herroepingsrecht van 14 dagen. U heeft dan de mogelijkheid deze bestelling zonder opgave van redenen binnen 14 dagen te ontbinden. Deze termijn gaat in op de dag na ontvangst van de levering door of namens de consument. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen.

Let op : Voor aankopen in de fysieke winkel vragen wij om een aanbetaling variërend van 100 euro tot 10% van het aankoopbedrag. Bij annulering van de order houden wij de aanbetaling. Dit geldt ook voor bestellingen die achteraf na bezoek aan de showroom per mail of telefoon zijn gedaan.