Verzenden & retourneren

Verzendkosten

Verzendkosten binnen Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden):

 1. Bestellingen vanaf 50 m² worden gratis bezorgd tenzij anders vermeld op de website en/of de offerte
 2. Bezorgkosten voor bestellingen onder de 50 m² zijn afhankelijk van de aard en grootte van de pallets en/of dozen, we rekenen als volgt:
  • € 70 voor 1 europallet
  • € 100 voor groot formaat tegels

De verzendkosten naar andere landen en Waddeneilanden zijn op aanvraag. Voor meer vragen over de verzendkosten, neem contact op met onze klantenservice.

Afhalen

Je kunt je bestellingen bij ons magazijn afhalen. Laat ons weten wanneer je de bestelling komt ophalen en welk vervoermiddel je zult nemen. Zo weten we vooraf hoe we je tegels moeten klaarzetten.

Controleer bij afhalen altijd of er gebroken of beschadigde producten in de verpakking zitten. Claims voor kapotte of beschadigde producten na afhaling worden niet behandeld.

Leveringscondities voor het verzenden van bestellingen:

 • Je bestelling wordt pas verzonden nadat we de betaling hebben ontvangen
 • Levering op de losplaats alleen zover de vrachtauto kan draaien en zover het met de pompwagen te bereiken is
 • Levering voor de deur zo ver als de pompwagen kan komen. Tegels worden niet naar binnen getild

We leveren bestellingen alleen op werkdagen tussen 8 en 18 uur. De chauffeur belt je een half uur voor de levering. Je kunt ons de dag voor de levering aan het eind van de middag of ‘s morgens op de dag van levering bellen voor een tijdsindicatie.

Kan ik tijdslevering vooraf boeken?

Dat is mogelijk, tijdslevering kan in overleg en uiteraard tegen een meerprijs. Neem contact op met onze klantenservice over deze extra dienstverlening.

Wat te doen bij transportschade:

Als je minstens 50% van de beschadigde tegel nog kunt gebruiken, dan wordt deze tegel niet als gebroken beschouwd. Je kunt de tegel als snijverlies gebruiken.

Als helaas tijdens het transport beschadigde of gebroken producten (tegels) voor meer dan 50% bijgeleverd zijn, dan kun je het volgende doen:

 • Meld de schade binnen 24 uur na levering
 • Je moet ook foto’s maken van de kapotte en/of beschadigde producten en per mail opsturen
 • Je mag de kapotte en/of beschadigde artikelen niet verwerken of weggooien, wij komen ze omruilen voor nieuwe producten. Als je de beschadigde of kapotte producten toch verwerkt als bijvoorbeeld een snijwerkje of weggooit, dan vervalt automatisch je recht om te reclameren
 • Beschadigde of kapotte producten die opgehaald zijn kunnen alleen in ons magazijn omgeruild worden
 • Beschadigde of kapotte dozen die door ons vervoerd zijn kunnen op het afleveradres omgeruild worden

Als je bestelling in een ander land dan Nederland bezorgd moet worden, informeer ons dan vooraf door te bellen met onze klantenservice. Ze informeren je over de mogelijkheden en extra kosten.

Retourneren aankopen via webshop

Het herroepingsrecht van 14 dagen geldt alleen voor voorraadartikelen die via de webwinkel of de fysieke winkel gekocht zijn. Alleen bij aankoop van producten via RB Tegels webshop kun je deze bestelling zonder opgaaf van redenen binnen 14 dagen ontbinden. Deze termijn gaat in op de dag na ontvangst van de levering door of namens de consument.

Na annulering heb je nog 14 dagen de tijd om het product terug te sturen. Voor je een product of bestelling terugstuurt (herroepingsrecht), moet je vooraf melding maken bij onze klantendienst. Je moet dit herroepingsformulier invullen en opsturen naar verkoop@rbtegels.nl. Je kunt voorraadtegels, lijmen en voegmiddel terugbrengen naar ons vestigingsadres in Tiel, als de producten voldoen aan de onderstaande voorwaarden:

 • Je beroept je op het herroepingsrecht binnen 14 dagen na ontvangst
 • Het product is niet gebruikt of bewerkt
 • Het product is volkomen onbeschadigd
 • Het product zit in de originele verpakking, of voor zover redelijkerwijs mogelijk

Retourzendingen die niet aan deze bovenstaande eisen voldoen worden niet in behandeling genomen.

Retourneren aankopen via fysieke winkel

Retourneren van in de winkel gekochte speciale bestellingen:

Je kunt via de website een offerte aanvragen voor een prijsindicatie van speciale bestellingen. Echter, speciale bestellingen (geen voorraadartikelen) kunnen alleen in onze fysieke winkel besteld worden of na een bezoek aan onze showroom per mail of telefoon bevestigd worden.

Voor aankopen in de fysieke winkel geldt geen herroepingsrecht van 14 dagen voor speciale bestellingen of niet-voorraadartikelen. Speciale bestellingen nemen we nooit terug.

Retourneren voorraad artikelen: 

Herroepingsrecht van 14 dagen geldt voor voorraad artikelen die gekocht worden via de webshop of de fysieke winkel. Je kunt voorraadtegels, lijmen en voegmiddel terugbrengen naar ons vestigingsadres in Tiel, als de producten voldoen aan de onderstaande voorwaarden:

 • Je beroept je op het herroepingsrecht binnen 14 dagen na ontvangst
 • Het product is niet gebruikt of bewerkt
 • Het product is volkomen onbeschadigd
 • Het product zit in de originele verpakking, of voor zover redelijkerwijs mogelijk

Retourzendingen die niet aan de bovenstaande eisen voldoen worden niet in behandeling genomen.

Retourkosten

Besluit een klant gebruik te maken van zijn herroepingsrecht? Dan moet het product teruggestuurd worden. In dat geval is de retourzending voor risico van de klant.

Als het product tijdens het terugsturen verloren gaat of beschadigd wordt, is het risico voor de klant. Kortom, het risico van de verzending is altijd voor rekening van de afzender. Kosten van retourzending zijn voor jouw rekening. De retourkosten die door ons worden uitgevoerd zijn:

 • € 60 voor pakket tussen 20-40 kg (tarief binnen Nederland)
 • € 100 per pallet voor 1 euro pallet formaat (gewicht max. 1000 kg) (tarief binnen Nederland)

We komen het pakket of de pallets tussen 8.00 en 18.00 uur ophalen. Als de klant niet aanwezig is op de afgesproken retourneer dag brengen we de retourkosten in rekening. Voorkom dus dubbele kosten door aanwezig te zijn op de afgesproken dag.

De retourkosten en eventuele schade veroorzaakt door de terugzending worden van de aankoopwaarde afgetrokken. Voor info over retourkosten of vragen over retourneren neem contact op met klantenservice.

Terugbetaling

Wanneer je terugzending aan alle bovenstaande voorwaarden voldoet, dan wordt de aankoopprijs 14 dagen na de herroeping terugbetaald. De voorwaarde is dat het product al door RB Tegels ontvangen is.

Annuleren order

 • Voor bestellingen via de webwinkel kun je gebruikmaken van het 14-dagen herroepingsrecht. Je kunt dan de bestelling zonder opgave van redenen binnen 14 dagen ontbinden. Deze termijn gaat in op de dag na ontvangst van de levering door of namens de consument. Je hebt na de annulering nog 14 dagen om je product terug te sturen.
 • Bij aankopen in de fysieke winkel vragen we een voorschot variërend van 100 euro tot 10% van de aankoopprijs. Dit geldt ook voor bestellingen die na een bezoek aan de showroom per mail of telefoon gedaan worden. Als de bestelling geannuleerd wordt, behouden we het voorschot.