Marmerlook Tegels

Geef jouw woning de ‘wauw’-factor met marmerlook tegels. In ons uitgebreide assortiment aan marmerlook tegels kan je kiezen uit wand- en vloertegels. Daarnaast hebben we een uitgebreide keuze aan hoogglans tegels, matte tegels, verschillende kleuren en een grote diversiteit aan afmetingen. Ten opzichte van marmer bieden marmerlook tegels veel voordelen. Het is veel goedkoper; ze zijn gemakkelijk te leggen; er trekt geen vuil in; ze zijn heel makkelijk schoon te maken; breken veel minder snel; geleidt goed warmte voor een vloerverwarming en zijn licht waardoor ze gemakkelijk tegen de wand te plaatsen zijn. Bekijk ons uitgebreide assortiment aan marmerlook vloertegels en wandtegels. Wil je de marmerlook tegels graag in het echt komen bekijken? Kom langs in onze showroom. Ook kunnen wij je zowel telefonisch als in onze showroom adviseren.

Onze hoogglans marmerlook tegels collectie

Hoogglans vloertegel marmerlook 60x120 cm Barocci Groen A294 in combinatie met Hoogglans vloertegel 80x80 cm Marmerlook Wit DC55 - in de badkamer

Onze mat marmerlook tegels collectie

Vloertegel 60x120 cm Marmerlook Carrara Zwart Mat A83 met Wandtegel 7,5x30 cm Martini Goud RBT42 in het toilet

Wat is het verschil tussen keramische marmerlook tegels en marmeren tegels?

Echte marmeren tegels komen uit de marmergroeven. Uit deze groeven worden grote stukken marmer gehaald. Deze stukken worden bewerkt, op maat gemaakt, opgeschuurd, verpakt in kratten en geëxporteerd over de hele wereld. Dit is een intensief proces waarbij grote machines komen kijken. Deze toepassing bestaat al vele duizenden jaren. De oude Grieken, Perzen, Egyptenaren en Romeinen maakten veel gebruik van marmer om de vloer en muren te bekleden. Marmer was in die tijd erg populair omdat het gemakkelijk te bewerken was, wat komt door de zachte en poreuze eigenschappen van het marmer. De populariteit van marmer nam af bij de komst van keramische tegels, omdat het goedkoper is dan marmer en ook beter warmte geleidt. Keramische tegels zijn dunner, lichter en geleiden warmte beter. Door de jaren heen is de keramische tegel uitgegroeid tot de meest gebruikte tegel voor tegen de wand of op de vloer. Tegelfabrieken maken al jaren hoogglans marmerlook vloer- en wandtegels. Echter, sinds 2018 is de marmerlook tegel erg populair geworden in Nederland. Dit komt doordat de fabrikanten sindsdien ook marmerlook tegels met matte oppervlakte zijn gaan produceren.

Wat zijn de voordelen van keramische marmerlook tegels?

Marmerlook tegels hebben veel voordelen ten opzichte van echt marmer. Om te beginnen is een marmerlook tegel vele malen goedkoper dan echt marmer. Marmerlook tegels zijn ook erg onderhoudsvriendelijk. Bij marmer trekken vlekken in de tegels, dat geldt niet voor marmerlook tegels. Ook is het niet nodig om de tegels om de paar jaar op te schuren en dan weer te polijsten, zoals bij marmer. Bij een marmerlook tegel weet je wat je krijgt: het patroon wordt op de tegels geprint. Bij echt marmer is het maar afwachten en weet je nooit wat je echt krijgt: het is tenslotte een natuurproduct. De ene tegel kan grijzer of geler uitvallen dan de andere. Ook zijn marmerlook tegels lichter, breken minder snel en geleidt warmte met vloerverwarming beter dan marmer. Ook zijn de marmerlook tegels eenvoudig te plaatsen in jouw huis. Met flexibele lijm plak je ze op een cementdekvloer, daarna voegen en klaar!

Soorten marmerlook tegels

De keuze van marmerlook tegels is enorm, zeker bij RB Tegels. Met onze handige filter maak jij het kiezen gemakkelijker voor jezelf. Hoe meer je al weet, hoe gemakkelijker het wordt. Ben je op zoek naar wand- of vloertegels? Wil je graag hoogglans tegels of matte tegels? Kies vervolgens de juiste kleur en afmetingen en zo vind jij dé marmerlook tegels die je zoekt. De meest verkochte maten marmerlook vloertegels voor badkamers zijn: 60×60, 30×60 en 60×120 cm. Voor badkamerwanden en toiletten zijn dat: 30×60, 60×60 en 60×120 cm. Voor vloertegels in de woonkamers zijn 60×60, 60×120, 75×75, 80×80 en 120×120 cm de meest verkochte formaten marmerlook tegels. Naast als deze maten tegels hebben wij nog veel meer verschillende maten in ons assortiment.

Wat zijn de meest verkochte kleuren marmerlook tegels?

Met stip op 1 staan witte marmerlook tegels met gouden, grijze aders en de zwarte marmerlook tegel met gouden, witte aders. Daarnaast worden de beige en taupe marmerlook kleuren ook steeds populairder. Deze marmerlook tegels kunnen goed gecombineerd worden in de badkamer met andere tegels, zoals betonlook vloertegels, visgraat wandtegels, houtlook tegels en keramisch parket visgraat.

Combineer Marmerlook Tegels met andere Soorten Tegels

Marmerlook tegels en betonlook tegels in de badkamer

De combinatie van betonlook tegels en marmerlook tegels in de badkamers is een gouden combinatie. Deze twee soorten tegels geven je badkamer een luxe en moderne uitstraling. De betonlook vloertegels worden vaak op de vloer en op enkele wanden betegeld. De wanden die je graag op wil laten vallen betegel je met de marmerlook tegels.

Bekijk ook onze collectie sanitaire artikelen bij RB Sanitair. Je kunt een complete badkamer op 1 plaats samenstellen. Onze showroom aan de Bulkweg 7 is een one-stop shopping voor tegels en sanitair.
Kijk naar onze collectie douchecabines, van douchedeur tot douchewanden. Combineer de mooiste kleur badkamermeubelen direct met je tegels. Zo kun je meteen zien of de kleuren bij elkaar passen. Ideaal is dat!

Marmerlook tegels gecombineerd met visgraat wandtegels

Ben jij ook helemaal gek op tegels in visgraat? Combineer dan het beste van twee werelden. We zien vaak dat de helft van de wanden een badkamer wordt betegeld met visgraat tegels en de andere helft met marmerlook tegels. Dit is een zeer goede combinatie. De visgraat tegels hebben wij in veel verschillende kleuren en maten. In combinatie met marmerlook tegels worden vaak ook visgraat wandtegels geplaatst. Hierbij worden dan een of twee wanden met marmerlook tegels betegeld en de rest met visgraat. Momenteel zijn de marmerlook tegels met groene visgraat wandtegels helemaal in. Wat wij ook steeds vaker zien is de hexagon wandtegel in combinatie met marmerlook.

 

Houtlook tegels met marmerlook vloertegels

Een van de mooiste combinaties in een badkamer zijn houtlook tegels gecombineerd met marmerlook tegels. In de meeste gevallen worden op de vloer de houtlook tegels gelegd en de wanden betegeld met witte marmerlook tegels met grijze of gouden aders. Wat we jou ook als inspiratie mee willen geven is dat je ook alle wanden met marmerlook tegels kunt betegelen en alleen één wand met houtlook tegels visgraat 15×60 cm.

 

Toilet met marmerlook tegels

Wil jij aan jouw toilet de wauw factor geven? Ons advies is: plaats marmerlook tegels in jouw toiletruimte. Dit kunnen zowel wandtegels als vloertegels zijn. Ook is het mogelijk om in het toilet, marmerlook tegels te combineren met visgraat wandtegeltjes, houtlook visgraat tegels op de wand of vloer. Wil jij jouw toilet groter laten lijken? Door grote keramische tegels in de toiletruimte te plaatsen, kun je het toilet optisch groter laten lijken. De beste formaten, die ook nog eens gemakkelijk te leggen zijn, zijn 60×120 of 120×120 cm. Wij zien ook steeds vaker tegels van 120×260. Dit raden wij je echter af wanneer de ruimte niet heel groot is. Met deze grote tegels kom je vaak in de knoei bij de trap of gang, waardoor het resultaat niet is wat je had gehoopt.

Bekijk ook onze toilet assortiment bij RB Sanitair. We hebben toiletsets met Geberit en bedieningspaneel. Ook hebben wij voor te toilet fonteintjes, en toiletmeubels. En vergeet niet onze ingebouwde nis voor toiletpapier te bekijken. Maak je toilet compleet, van tegels tot sanitair.

Waarom marmerlook tegels kopen bij RB Tegels?

Bij RB Tegels hebben we een grote en uitgebreide showroom. In onze showroom vind je veel keuze aan marmerlook tegels in alle soorten en maten. Zowel marmerlook wandtegels of vloertegels. Onze adviseurs helpen je graag bij het zoeken naar de juiste tegel. Ook weten we als geen ander welke andere soorten tegels zoals hexagon, wandtegeltjes en betonlook tegels goed te combineren zijn met marmerlook tegels. Uiteraard verkopen wij alleen de beste kwaliteit tegels. Wil jij ook snel beginnen met het leggen de tegels? Geen probleem. De meeste tegels hebben wij op voorraad en kan je meteen meenemen. Ook bieden wij de optie om het bij jou thuis te bezorgen. De bezorging is gratis vanaf 50m2. Ook werken wij met staffelkorting waardoor de prijs al snel kan dalen bij veel vierkante meters. Heb je de tegels pas later nodig? Ook geen probleem. Wij slaan ze gratis voor jou op in ons magazijn. Wanneer je de tegels nodig hebt, is dit met één telefoontje geregeld.

Laat je door ons inspireren

Heb je inspiratie nodig? Kijk op onze sociale media op Instagram en Pinterest.
Je vindt er veel moodboards en foto’s van onze klanten.
Lees ook onze blog over tegels. Hier vind je ideeën, trends, eigenlijk veel informatie over tegels.

Advies nodig bij het kopen van tegels?

Tegels kopen kan overweldigend zijn. We begrijpen dat het kiezen van de juiste tegels voor de aangewezen ruimte moeilijk kan zijn. Zelfs nadat je hier en daar informatie op het hele internet hebt doorgespit. Het kan nog steeds moeilijk zijn.
Heb je advies nodig voor je de beste en juiste tegels koopt? Maak je geen zorgen. Neem contact met ons op. Onze tegelspecialist zal je helpen bij het kiezen van de beste tegels.