Vloertegels

De allerhoogste kwaliteit vloertegels voor uw woonkamer of andere ruimtes bestellen tegen zeer concurrerende prijzen: u heeft al een tegels voor op de vloer vanaf € 12,50 per vierkante meter. Bovendien geldt bij ons de regel “Hoe meer vierkante meters, hoe hoger de korting”. Dat is met name aantrekkelijk voor grote projecten. Al onze tegels hebben de hoogst mogelijke hardheid en slijtvastheid, zodat u verzekerd bent van de allerbeste kwaliteit en de hoogste duurzaamheid. Wij bieden u een ruime voorraad vloertegels, snelle bezorging en een behulpzame klantenservice.

Waarom vloertegels bestellen bij RB Tegels?

 • Topmerken vloertegels kopen tegen scherpe prijzen
 • Meer vierkante meters, meer korting
 • Gratis bezorgen vanaf 50 m2 in Nederland
 • Vloertegels bekijken in onze showroom in Tiel

Vloertegels voor uw woonkamer, badkamer en keuken vind u bij ons

Kopen en bestellen

Tegels kopen bij www.RBtegels.nl bespaart u veel geld. Omdat wij niet altijd uit voorraad kunnen leveren, maar soms bestellingen doen bij de leverancier, vragen we u om een offerteformulier in te vullen. Vaak is het voor ons mogelijk om meerdere kleine bestellingen samen te voegen, zodat u toch van onze lage prijzen kunt profiteren. Op basis van het ingevulde offerteformulier berekenen we voor u de voordeligste prijs voor uw vloertegels woonkamer. Online uw vloertegels voor uw woonkamer, gang, badkamer, en keuken kopen levert u overigens net zoveel korting op als het kopen van de tegels in onze showroom in Tiel.

Vloertegels bestellen is via onze website zeer eenvoudig:

 1. Klik op het product van uw keuze en druk op de button ‘Offerte aanvragen’.
 2. Vul uw contactgegevens en het benodigde aantal vierkante meters in.
 3. Geef aan wanneer u de vloertegels zou willen ontvangen.
 4. Vink eventueel de opties voor tegellijm, voegsel en tegelplinten aan.
 5. Verzend het offerteformulier.

Als u het offerteformulier verzonden heeft, dan maken wij met de gegevens een berekening om tot de voordeligste prijs te komen. U krijgt van ons altijd binnen 24 uur een reactie op uw ingevulde formulier.

Wanneer u akkoord gaat met onze prijsopgave, kunt u de factuur veilig betalen via iDEAL. De tegels bezorgen wij vervolgens op de afgesproken datum.

Ons assortiment plavuizen

Onze grote collectie plavuizen bestaat uit tegels met 18 verschillende afmetingen; van de meestgebruikte afmetingen 30×60, 60×60, 75×75 en 60×120, tot minder gangbare maten als 33×65 en 32×89. In ons assortiment vindt u alleen tegels van bekende Italiaanse en Spaanse merken, zoals Alfa Ceramica, EMIL, Marazzi en Sichenia.

Materialen

De plavuizen in ons assortiment zijn stuk voor stuk gemaakt van de meest hoogwaardige materialen. De hardheid van het keramiek en het porcellanato zorgen voor een zeer hoge duurzaamheid. Hieronder vindt u extra informatie over de twee materialen.

Porcellanato

Tegels van porcellanato worden op een hoge temperatuur gebakken: meestal tussen de 1200 en 1400 °C. Deze hoge temperaturen maken de tegel zeer hard en sterk. De tegels staan daarom bekend om hun krasbestendigheid en buigvastheid. Tijdens het bakken vindt ook het zogenaamde verglazingsproces plaats. Dit zorgt ervoor dat de tegel ondoordringbaar wordt voor water.

Keramiek

Keramiek wordt gevormd door gebakken aarde. Dit gebeurt op temperaturen tussen de 1000 en 1250 °C. Om de duurzaamheid van de keramische tegel te verhogen wordt de aarde vaak vermengd met mineralen. De tegel wordt waterbestendig gemaakt door het laagje glazuur dat later aangebracht wordt.

Kleuren

Iedere soort vloertegel in ons assortiment is verkrijgbaar in andere kleuren. De meest gangbare kleuren zijn grijs, antraciet, wit en beige, maar ook die zijn onder te verdelen in diverse tinten. Denk hierbij aan gemengde kleuren, crèmekleurige vloer en tegels met een blauwe waas. Op Pinterest hebben wij veel foto’s staan met voorbeeld vloeren. Ook kunt u op Pinterest veel inspiratie opdoen.

De slijtvastheid en hardheid van onze vloertegels

Alle plavuizen uit ons assortiment zijn van de beste hardheid en slijtvastheid. Deze eigenschappen worden gemeten in categorieën van 1 tot en met 5; onze tegels zitten op beide vlakken in categorie 3 en 5. Dit betekent dat ze uitermate geschikt zijn voor huiselijk en gebruik in ruimtes waar veel gelopen wordt. De tegels kunnen bijvoorbeeld in een drukbezochte showroom gelegd worden, zonder dat ze daar kapot van gaan. Daarnaast worden de plavuizen ook veel gebruikt in huizen. Zelfs met rennende en spelende kinderen blijft uw vloer gegarandeerd mooi.

Geteste kwaliteit

Al onze tegels worden bij binnenkomst getest op kwaliteit. Wij controleren alle tegels op drie punten:

 1. Of de tegels krom zijn
 2. Of de vloertegels maatvast zijn
 3. Of de toplaag niet beschadigd is

Door onze uitgebreide inspectie garanderen wij u altijd de allerhoogste kwaliteit tegels. Indien u de tegels zo recht mogelijk wilt leggen met een minimaal mogelijk voeg dan raden wij u aan om altijd met tegel levellings systeem te werken.

Onderhoud

Onze keramische vloeren zijn gemakkelijk in onderhoud. Door de hoge hardheid trekt er nauwelijks vocht in het steen. Vuil of vloeistoffen kunt u dan ook met een natte doek afnemen. Wilt u de tegels op de vloer reinigen? Gebruik dan geen zure schoonmaakmiddelen, maar neem een schoonmaakmiddel met een pH-waarde van 7. Ook raden wij u af om de vloer te reinigen met oliën. Dit laat een vettige laag achter, waardoor de tegels dof worden. Bovendien blijft er meer vuil plakken aan vettige tegels.

Veelgestelde vragen

Wij krijgen van klanten dagelijks vragen over onze producten. Een aantal van deze vragen leest u hieronder, inclusief het antwoord.

Vraag: Kan ik een order reserveren?
Antwoord: Ja, dat is mogelijk. Wij vragen u om een aanbetaling van 10% te doen.  Na ontvangt van de aanbetaling reserveren wij u tegels voor lange tijd. U kunt ons dan twee weken voor uw gewenste bezorg datum bellen om een leveringsafspraak te maken.
Vraag: Bezorgen jullie de plavuizen bij mij thuis?
Antwoord: Ja dit is mogelijk, wij kunnen uw bestelling bij u thuis afleveren. Bij afname vanaf 50 vierkante meter rekenen wij geen bezorgkosten. Bij bestellingen van minder dan 50 m2 worden de bezorgkosten berekend door de transporteur. Wij proberen uw kleine(re) bestelling samen te voegen met andere bestellingen, zodat de bezorgkosten verdeeld kunnen worden. Vraag daarom altijd een offerte aan voor een precieze opgave van de bezorgkosten.

Op onze pagina Veelgestelde vragen vindt u meer vragen van klanten. Staat uw vraag daar niet bij? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

Showroom

RB Tegels heeft een showroom in Tiel waar u de gehele collectie kunt bekijken. In onze showroom kunnen we u nog meer aanbod tonen dan op dit moment op de website staat. In de showroom is het mogelijk om uw bestelling te pinnen en deze eventueel zelf mee te nemen. De openingstijden en het adres van onze showroom vindt u hieronder.

Bekijk onze andere populaire producten