Vloertegels

Bestel de hoogste kwaliteit vloertegels voor je woonkamer of andere kamers tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Bovendien passen we de regel toe “hoe meer vierkante meters, hoe hoger de korting”. Dit is vooral aantrekkelijk voor grote projecten. Al onze tegels hebben de hoogst mogelijke hardheid en slijtvastheid. Je kunt verzekerd zijn van de allerbeste kwaliteit en duurzaamheid. Wij bieden een grote voorraad vloertegels, snelle levering en behulpzame klantenservice.
Heb je hulp nodig bij het kiezen van de beste tegels voor je woning? Neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Waarom vloertegels bestellen bij RB Tegels?

 • Topmerken vloertegels kopen tegen scherpe prijzen
 • Meer vierkante meters, meer korting
 • Gratis bezorgen vanaf 50 m² in Nederland
 • Vloertegels bekijken in onze showroom in Tiel

De beste tegels voor je huis vind je bij ons

Kopen en bestellen

Tegels kopen bij www.RBtegels.nl bespaart je veel geld. Omdat we niet altijd uit voorraad kunnen leveren, maar soms bestellingen bij de leverancier plaatsen, vragen we je een offerteformulier in te vullen. Vaak kunnen we verschillende kleine bestellingen combineren, zodat je toch van onze lage prijzen kunt profiteren. Op basis van het ingevulde offerteformulier berekenen we de meest voordelige prijs voor je vloertegels voor je woonkamer. Als je je vloertegels voor je woonkamer, gang, badkamer en keuken online koopt, krijg je evenveel korting als wanneer je de tegels in onze showroom in Tiel koopt.

Het bestellen van vloertegels is heel eenvoudig via onze website:

 • Klik op het product van je keuze en druk op de knop ‘Vraag een offerte aan’
 • Vul je contactgegevens in en het gewenste aantal vierkante meters
 • Geef aan wanneer je de vloertegels wilt ontvangen
 • Kruis de opties voor tegellijm, voegmiddel en plinten aan als je dat wilt
 • Verstuur het offerteformulier

Als je het offerteformulier verzonden hebt, maken we aan de hand van de gegevens een berekening om de voordeligste prijs te bepalen. Je krijgt altijd binnen 24 uur een antwoord op je ingevulde formulier.

Als je met onze offerte akkoord gaat, kun je de factuur veilig betalen via iDEAL. We leveren dan de tegels op de afgesproken datum.

Ons assortiment plavuizen of tegels

Onze grote collectie tegels bestaat uit tegels in 18 verschillende formaten; van de meest voorkomende formaten 30×60, 60×60, 75×75 en 60×120, tot minder gangbare formaten als 33×65 en 32×89. In ons assortiment vind je alleen tegels van bekende Italiaanse en Spaanse merken, zoals Alfa Ceramica, EMIL, Marazzi en Sichenia, Cifre.

Materialen

De tegels in ons assortiment zijn allemaal gemaakt van de hoogste kwaliteit materialen. De hardheid van het keramiek en porselein steengoed garanderen een zeer hoge duurzaamheid. Hieronder vind je aanvullende informatie over de twee materialen.

Porcellanato

Tegels van porcellanato worden gebakken bij een hoge temperatuur: meestal tussen 1200 en 1400 °C. Deze hoge temperaturen maken de tegel erg hard en sterk. De tegels staan dan ook bekend om hun weerstand tegen krassen en buigen. Tijdens het bakken vindt ook het zogenaamde verglazingsproces plaats. Dit zorgt ervoor dat de tegel ondoordringbaar wordt voor water.

Keramiek

Keramiek wordt gevormd door aarde te bakken. Dit gebeurt bij temperaturen tussen 1000 en 1250 °C. Om de duurzaamheid van de keramische tegel te vergroten, wordt de aarde vaak gemengd met mineralen. De tegel wordt waterafstotend gemaakt door de glazuurlaag die later wordt aangebracht.

Kleuren

Elke soort vloertegel in ons assortiment is in verschillende kleuren verkrijgbaar. De meest voorkomende kleuren zijn grijs, antraciet, wit en beige, maar zelfs deze kunnen in verschillende tinten verdeeld worden. Denk aan gemengde kleuren, crèmekleurige vloer en tegels met een blauwe waas. Op Pinterest hebben we veel foto’s met voorbeeldvloeren. Ook op onze Instagram kun je veel inspiratie opdoen.

De slijtvastheid en hardheid van onze vloertegels

Alle plavuizen of tegels in ons assortiment zijn van de beste hardheid en slijtvastheid. Deze eigenschappen worden gemeten in categorieën van 1 tot 5; onze tegels zitten op beide punten in de categorieën 3 en 5. Dit betekent dat ze uiterst geschikt zijn voor huishoudelijk gebruik en voor gebruik op plaatsen waar veel gelopen wordt. Zo kunnen de tegels bijvoorbeeld in een drukke toonzaal gelegd worden zonder kapot te gaan. Bovendien worden de tegels ook veel in woningen gebruikt. Zelfs met rennende en spelende kinderen blijft je vloer gegarandeerd mooi.

Geteste kwaliteit

Al onze tegels worden bij binnenkomst getest op kwaliteit. Wij controleren alle tegels op drie punten:

 1. Of de tegels krom zijn
 2. Als de vloertegels maatvast zijn
 3. Ook of de toplaag niet beschadigd is

Door onze uitgebreide inspectie garanderen we je altijd de hoogste kwaliteit tegels. Als je de tegels zo recht mogelijk wilt leggen met een minimale voeg, raden we je aan altijd met een tegel levellings systeem te werken.

Onderhoud

Onze keramische vloeren zijn gemakkelijk in onderhoud. Door de hoge hardheid trekt er nauwelijks vocht in het steen. Vuil of vloeistoffen kunnen daarom met een natte doek verwijderd worden. Wil je de tegels op de vloer schoonmaken? Gebruik dan geen zure schoonmaakmiddelen, maar een schoonmaakmiddel met een pH waarde van 7. Dit laat een vettige laag achter, die de tegels dof maakt. Bovendien blijft aan vettige tegels meer vuil kleven.

Showroom

RB Tegels heeft een toonzaal in Tiel waar je de hele collectie kunt bekijken. In onze toonzaal kunnen we je nog meer producten laten zien dan nu op de website staan. In de toonzaal is het mogelijk je bestelling met je pin te betalen en mee te nemen als je dat wilt. De openingstijden en het adres van onze toonzaal vind je hieronder.

Bekijk onze andere populaire producten