Vloertegels

Vloertegels zijn de basis van je huisinterieur. De juiste vloertegel in je huis kiezen kan een uitdaging zijn. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen. Onze verkopers helpen je met deskundig advies om de juiste keuze te maken.

Voordelen van vloertegels bestellen:

 • Gratis bezorging bij aankoop vanaf 50 m2 aan tegels
 • Vloertegels worden binnen 3 werkdagen bezorgd, indien voorradig
 • De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs: al vanaf € 17,50 per m2
 • Mogelijkheid om showroom te bezoeken: 5 dagen per week geopend
 • Hoe groter het aantal m2, des te meer korting
 • Binnen 24 uur een offerte op maat

De beste tegels voor je huis vind je bij ons

Bekijk ons ruime assortiment online of kom langs in onze showroom in Tiel waar je de tegels in het echt kunt zien

Waarom vloertegels bestellen bij RB Tegels?

Bestel de hoogste kwaliteit vloertegels voor je woonkamer of andere kamers tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Bovendien passen we de regel toe “hoe meer vierkante meters, hoe hoger de korting”. Dit is vooral aantrekkelijk voor grote projecten. Al onze tegels hebben de hoogst mogelijke hardheid en slijtvastheid. Je kunt verzekerd zijn van de allerbeste kwaliteit en duurzaamheid. Wij bieden een grote voorraad vloertegels, snelle levering en behulpzame klantenservice.

 • Topmerken vloertegels tegen scherpe prijzen
 • Meer vierkante meters, meer korting
 • Gratis bezorgen vanaf 50 m² in Nederland
 • Vloertegels bekijken in onze showroom in Tiel

Ons assortiment plavuizen vloer

Voordat je begint met het uitkiezen van tegels is het belangrijkom te kijken naar de volgende punten:

 1. In welke kamer komen de tegels in huis

Omdat we een ruime keuze hebben, is het handig te weten voor welke kamer je de vloertegels zult leggen. We hebben veel keuzes die geschikt zijn voor elke ruimte in je huis:

 1. Meet de afmetingen van de kamer

Door de grootte van de kamer te kennen, helpt het om te beslissen welke en hoe groot de vloertegels zijn. Je hebt het ook nodig om te weten hoeveel m² tegels je moet kopen voor je woonkamer, badkamer of andere kamers.

 1. De woonstijl die je wilt bereiken

Je verlangt ernaar je huis zo gezellig en comfortabel mogelijk te maken. Je moet dus weten welke kleur je in je huis wilt gebruiken, zoals vloertegels, muurverf, en de textielkleur (denk aan gordijnen, bankstel, enz.)

Bij RB Tegels vind je voldoende keuze aan vloertegels in verschillende maten en tinten. Je vindt er ook verschillende soorten zoals:

Bovendien hebben we ook een groot assortiment van maten. De bekendste zijn 30×60 cm, 60×60 cm, 80×80 cm en 90×90 cm.

Bekijk onze andere populaire producten

Vloertegels materialen

Al onze tegels zijn gemaakt van hoge kwaliteit materialen. De hardheid van het keramiek en porselein steengoed garanderen een zeer hoge duurzaamheid. Hieronder vind je aanvullende informatie over de twee materialen.

 • Porcellanato

Tegels van porcellanato worden gebakken bij een hoge temperatuur: meestal tussen 1200 en 1400 °C. Deze hoge temperaturen maken de tegel erg hard en sterk. De tegels staan dan ook bekend om hun weerstand tegen krassen en buigen. Tijdens het bakken vindt ook het zogenaamde verglazingsproces plaats. Dit zorgt ervoor dat de tegel ondoordringbaar wordt voor water.

 • Keramiek

Keramiek wordt gevormd door aarde te bakken. Dit gebeurt bij temperaturen tussen 1000 en 1250 °C. Om de duurzaamheid van de keramische tegel te vergroten, wordt de aarde vaak gemengd met mineralen. De tegel wordt waterafstotend gemaakt door de glazuurlaag die later wordt aangebracht.

Kleuren

We hebben verschillende kleuren van plavuizen. De meest voorkomende kleuren zijn grijs, wit, beige en antraciet. Maar zelfs deze kunnen in verschillende tinten verdeeld worden. Denk aan gemengde kleuren, crème vloer, taupe enz.

De slijtvastheid en hardheid van onze vloertegels

Alle plavuizen of tegels in ons assortiment zijn van de beste hardheid en slijtvastheid. Deze eigenschappen worden gemeten in categorieën van 1 tot 5; onze tegels zitten op beide punten in de categorie 4. Dit betekent dat ze uiterst geschikt zijn voor huishoudelijk gebruik en voor gebruik op plaatsen waar veel gelopen wordt. Zo kunnen de tegels bijvoorbeeld in een drukke toonzaal gelegd worden zonder te beschadigen. Bovendien worden de tegels ook veel in woningen gebruikt. Zelfs met rennende en spelende kinderen blijft je vloer gegarandeerd mooi.

Antislipwaarde van onze vloertegels

Antislipwaarde of we noemen het ook R-waarde, kan in vele klassen verdeeld worden. Besef wel goed dat hoe hoger de R-waarde is, hoe moeilijker de tegels schoon te maken zijn.

 • R9, een normale greep met een hellingsvlak van 3° tot 10°. Prima voor de meeste huishoudelijke binnen toepassingen, zoals woonkamer, toilet, keuken en badkamer. Bij gebruik in een badkamer is een badmat (of handdoek) onontbeerlijk om op te stappen vanuit het bad of de douche.
 • R10, een gemiddelde greep met een hellingsvlak van 10° tot 19°. Behalve in badkamers voor huishoudelijk gebruik, waar het gebruik van een badmat essentieel is, kunnen ze ook gebruikt worden in keukens, woonkamers, gangen, enz.
 • R11, duidt op een sterke greep met een hellingsvlak van 19° tot 27°, ideaal voor ruimten voor voedselbereiding, middelgrote oefenkeukens en werkomgevingen met veel aanwezigheid van water, zoals spa’s.
 • R12, met een sterke greep en een hellingsvlak van 27° tot 35°, geschikt voor omgevingen waar zuivelproducten, vleeswaren of glibberige stoffen worden geproduceerd, grote keukens en werkomgevingen met veel aanwezigheid van water.
 • R13, zeer sterke grip met meer dan 35° helling, voor omgevingen waar voedsel geproduceerd wordt. Geschikt voor alle commerciële en residentiële projecten, zowel binnen als buiten. Deze antislip tegels zullen meestal gebruikt worden of zwembadomranding of openbare douches.

Geteste kwaliteit

Al onze tegels worden bij binnenkomst getest op kwaliteit. Wij controleren alle plavuizen op drie punten:

 1. Of de tegels krom zijn
 2. Of de vloertegels maatvast zijn
 3. Of de toplaag niet beschadigd is

Door onze uitgebreide inspectie garanderen we je altijd de hoogste kwaliteit tegels. Als je de tegels zo recht mogelijk wilt leggen met een minimale voeg, raden we je aan altijd met een levelling systeem te werken. Hierdoor liggen je tegels altijd even hoog en is de voeg overal even dik.

Onderhoud van vloertegels

Onze keramische vloeren zijn gemakkelijk in onderhoud. Door de hoge hardheid trekt er nauwelijks vocht in het steen. Vuil of vloeistoffen kunnen daarom met een natte doek verwijderd worden. Wil je de tegels op de vloer schoonmaken? Gebruik dan geen zure schoonmaakmiddelen, maar een schoonmaakmiddel met een pH-waarde van 7.

Kopen en bestellen

Tegels kopen bij RB Tegels Tiel bespaart je veel geld. We hebben een groot assortiment keramische vloertegels in voorraad. We begrijpen ook dat iedereen een andere keuze en voorkeur heeft. Daarom hebben we ook veel vloertegels in speciale bestelling in ons assortiment. Heeft u een specifieke wens, dan kunnen wij dit speciaal voor u bestellen. Er zit dan ongeveer 4 – 6 weken levertijd op. Vraag ons zeker naar de mogelijkheden.

Vaak kunnen we verschillende kleine bestellingen combineren, zodat je toch van onze lage prijzen kunt profiteren. Op basis van het ingevulde offerteformulier berekenen we de meest voordelige prijs voor je vloertegels voor je woonkamer. Als je je vloertegels voor je woonkamer, gang, badkamer en keuken online koopt, krijg je evenveel korting als wanneer je de tegels in onze showroom in Tiel koopt. Het bestellen van vloertegels is ook heel eenvoudig online via onze website:

 • Klik op het product van je keuze en druk op de knop ‘Vraag een offerte aan’
 • Vul je contactgegevens in en het gewenste aantal vierkante meters
 • Geef aan wanneer je de vloertegels wilt ontvangen
 • Kruis de opties voor tegellijm, voegmiddel, tegelbenodigdheden en plinten aan
 • Verstuur het offerteformulier

Als je het offerteformulier verzonden hebt, maken we aan de hand van de gegevens een berekening om de voordeligste prijs te bepalen. Je krijgt altijd binnen 24 uur een antwoord op je ingevulde formulier. Als je met onze offerte akkoord gaat, kun je de factuur veilig betalen via iDEAL. We leveren dan de tegels op de afgesproken datum.

Showroom

RB Tegels heeft een showroom in Tiel waar je de hele collectie kunt bekijken. In onze showroom kunnen we je nog meer producten laten zien dan nu op de website staan. In de showroom is het mogelijk je bestelling per PIN te betalen en direct mee te nemen, indien op voorraad. De openingstijden en het adres van onze showroom vind je hier. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de beste tegels voor je woning? Neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder. Op Pinterest hebben we veel foto’s met voorbeeldvloeren. Ook op onze Instagram kun je veel inspiratie opdoen.