Restpartij tegels

 

Restpartij tegels

Bent u op zoek naar een voordelige, maar kwalitatief goede restpartij tegels? En wilt u kunnen kiezen uit een breed assortiment? Natuurlijk wilt u ook niet te veel betalen voor uw restpartij tegels! Bij RBtegels bent u aan het juiste adres voor het aanschaffen van restpartij tegels. RBtegels levert onder andere de merken Ergon, Flaviker, Gardenia, Venus en nog veel meer.

 

Restpartij tegels

 

Wandtegels

Een wandtegel is in de regel een vierkant of rechthoekig stuk materiaal, dat tegen een wand kan worden gelijmd of gehangen. Restpartij tegels dienen vaak als bescherming en decoratie van wand of muur. Tegels worden van gebakken klei gemaakt of natuursteen zoals marmer.

Een tegel beschermt tegen spetters van vloeistoffen en is vaak gemakkelijker schoon te maken dan een gestukadoorde muur of een wand afgewerkt met behang. Dit komt doordat een tegel vaak geglazuurd is. Voornamelijk op plaatsen waar uitstekende hygiëne gewenst is, zoals in de keuken, badkamer, abattoirs, ziekenhuizen, zwembaden of op het toilet worden tegels toegepast.

Restpartij tegels sluiten vaak niet naadloos op elkaar aan, de voegen die ontstaan zijn onder andere nodig om maatverschillen in de tegels op te vangen, verder is de voeg nodig om een dichte afwerklaag (tegel + voeg) op de wand te verkrijgen. De voegen worden afgevoegd met cement of een ander vulmateriaal, inwendige hoeken in het tegelwerk worden afgekit. Bij instellingen waar van overheidswege de hygiëne gewaarborgd moet zijn, zoals in een professionele keuken, worden voegen dan vaak ook nog eens gecoat met een kunststof laag, die vaak doorzichtig is en glad is.

Restpartij tegels zijn in vele kleuren en motieven leverbaar. Decoratieve tegels worden vaak opgehangen aan een spijker of schroef in de muur. Ze kunnen ook tussen de normale tegels worden aangebracht. Vaak zijn de wandtegels die dienen ter decoratie ook geglazuurd en kunnen net zo goed dienen als bescherming van de muur.

In commerciële toepassingen worden speciale tegelstrips voor binnenhoeken en buitenhoeken gefabriceerd. Ter decoratie zijn ook andere smalle tegelstrips leverbaar. Er bestaan tegelmatten die bestaan uit mozaïekvormige tegeltjes die op een grofmazig gaas zijn geplakt. Een grote afbeelding verspreid over meerdere tegels heet een tableau. Er bestaan wandtegels voor specifieke toepassingen, bijvoorbeeld met ingebouwd zeepbakje of toiletrolhouder.

Op hand-geschilderde restpartij tegels kan men vaak het reliëf voelen dat wordt veroorzaakt door de verf.

Bekijk hier het assortiment wandtegels van RBtegels >>

 

Vloertegels

Een vloertegel of plavuis, vroeger ook wel estrik genoemd, is een stuk materiaal dat dient ter decoratie, bescherming van de vloer, of vergemakkelijking van het vervoer over de vloer. Een vloertegel wordt gelegd in een tegelvloer; op systematische wijze wordt er dan een serie vloertegels gelegd. Vloertegels zijn meestal van keramiek of kunststof, en zijn dikwijls rechthoekig van vorm,

De tegelvloer kan verschillende doelen hebben. Wanneer de vloer puur ter decoratie is, zijn de restpartij tegels vaak mooi versierd. Een voorbeeld van decoratieve tegels zijn de tegels in de Hollywood Walk of Fame, waar beroemdheden hun hand- of voetafdruk achterlieten in het natte cement.

Maar vloertegels kunnen er ook toe dienen om de vloer gemakkelijk schoon te kunnen houden (wat bij een vloer bedekt met tapijt veel moeilijker gaat). De restpartij tegels voor dit doeleinde zijn dan ook vaak geglazuurd, zodat ze gemakkelijk schoon kunnen worden gemaakt met een sopje, wat water en hulpmiddelen zoals een dweil.

Om het schoonhouden van de vloer te bevorderen, kan een coating worden toegepast, waardoor de restpartij tegels nog verder beschermd worden tegen bijvoorbeeld kauwgom. De vloertegels sluiten doorgaans niet naadloos op elkaar aan, maar zijn gescheiden door een voeg. Bij stoeptegels bestaat deze vaak uit zand, binnenshuis vaak uit cement of een kit. Ook voegen kunnen van een coating worden voorzien, zodat zij gemakkelijker schoon te houden zijn.

Al in de tijd van de Romeinen werden wegen betegeld met vloertegels. Die werden vaak straatstenen genoemd. Deze stenen werden noch ter decoratie, noch om de vloer te beschermen gelegd, maar om het rijden met karren gemakkelijker te maken. Wielen draaien namelijk gemakkelijker op een vaste ondergrond, en ondervinden meer wrijving op zand- en modderpaadjes dan op verharde wegen.

Bekijk hier het assortiment vloertegels van RBtegels >>

 

Keramische restpartij tegels

Keramiek is een materiaal dat noch een metaal noch een polymeer is. Voorbeelden van keramiek zijn bijvoorbeeld aardewerk, steengoed en porselein, maar daarnaast valt ook te denken aan glas, diamanten, supergeleiders en implantaten. Keramiek ontstaat door verhitting (in bijvoorbeeld een oven), soms in combinatie met druk, waarbij minimaal twee elementen aanwezig zijn. Eén van deze elementen is non-metallisch en de ander mag zowel metallisch als niet-metallisch zijn.

Keramische materialen hebben een aantal zeer goede mechanische eigenschappen. Ze zijn zeer hard en bezitten een hoge vloeigrens. Ze zijn erg slijtvast, hittebestendig, niet elektrisch en thermisch geleidend en non-magnetisch.

Bekijk hier het assortiment houtlook keramische tegels van RBtegels >>

 

Mozaïek restpartij tegels

Mozaïek is een kunstvorm waarbij een grote afbeelding wordt vervaardigd uit een groot aantal kleine gekleurde steentjes (tesserae), die in een vloer of op de wand worden gemetseld. Met glas is het mogelijk een glas in lood-mozaïek te maken. In de Griekse en Romeinse tijd werden in luxe villa’s mozaïeken gemaakt, waarop afbeeldingen van keizers, goden of taferelen van alledag te zien waren. Op diverse plaatsen in Europa zijn mozaïeken teruggevonden die tot op de dag van vandaag goed bewaard zijn gebleven.

Vanuit de middeleeuwen is onder meer de cosmatentechniek bekend, waarbij op geraffineerde wijze geometrische figuren werden ingelegd.

Bekijk hier het assortiment mozaïek tegels van RBtegels >>

Bekijk ook eens onze andere website: http://www.tegel-outlet-tiel.nl/