Plavuizen vloer

 

Plavuizen vloer

Plavuizen vloer nodig voor een voordelige prijs, maar toch kwalitatief goede plavuizen? En wilt u kunnen kiezen uit een breed assortiment? Natuurlijk wilt u ook niet te veel betalen voor uw plavuizen vloer! Bij RBtegels bent u aan het juiste adres voor het aanschaffen van een plavuizen vloer. RBtegels levert onder andere de merken Ergon, Flaviker, Gardenia, Venus en nog veel meer.

 

Plavuizen vloer

 

Vloertegels

Een vloertegel of plavuis, vroeger ook wel estrik genoemd, is een stuk materiaal dat dient ter decoratie, bescherming van de vloer of vergemakkelijking van het vervoer over de vloer. Een plavuizen vloer wordt gelegd in een tegelvloer; op systematische wijze wordt er dan een serie plavuizen gelegd. Plavuizen vloeren zijn meestal van keramiek of kunststof en zijn dikwijls rechthoekig van vorm.

De plavuizen vloer kan verschillende doelen hebben. Wanneer de vloer puur ter decoratie is, zijn de plavuizen vaak mooi versierd. Een voorbeeld van decoratieve plavuizen zijn de tegels in de Hollywood Walk of Fame, waar beroemdheden hun hand- of voetafdruk achterlieten in het natte cement.

Maar een plavuizen vloer kan er ook toe dienen om de vloer gemakkelijk schoon te kunnen houden (wat bij een vloer bedekt met tapijt veel moeilijker gaat). De plavuizen voor dit doeleinde zijn dan ook vaak geglazuurd, zodat ze gemakkelijk schoon kunnen worden gemaakt met een sopje, wat water en hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld een dweil.

Om het schoonhouden van de plavuizen vloer te bevorderen, kan een coating worden toegepast, waardoor de restpartij tegels nog verder beschermd wordt tegen bijvoorbeeld kauwgom. De vloertegels sluiten doorgaans niet naadloos op elkaar aan, maar zijn gescheiden door een voeg. Bij stoeptegels bestaat deze vaak uit zand, binnenshuis vaak uit cement of een kit. Ook voegen kunnen van een coating worden voorzien, zodat zij gemakkelijker schoon te houden zijn.

Al in de tijd van de Romeinen werden wegen betegeld met vloertegels. Die werden vaak straatstenen genoemd. Deze stenen werden noch ter decoratie, noch om de vloer te beschermen gelegd, maar om het rijden met karren gemakkelijker te maken. Wielen draaien namelijk gemakkelijker op een vaste ondergrond, en ondervinden meer wrijving op zand- en modderpaadjes dan op verharde wegen. [Bron]

Bekijk hier het assortiment vloertegels van RBtegels >>

 

Zie ook onze andere website: http://www.tegel-outlet-tiel.nl/