Keramisch Parket of Houten Vloer? Waarom Houtlook tegels?

Wat is Keramisch Parket?

Keramisch Parket, of een Houtlook vloertegel is eigenlijk gewoon een tegel. Door het ontwerp lijkt deze tegel erg op een houten vloer. Een keramische tegel met een houtlook ontwerp is een redelijk nieuw type vloer. De technieken voor het maken van deze tegels wordt steeds beter, hierdoor is het tegenwoordig mogelijk om erg realistische houtlook tegels te maken.

Keramisch parket 20x120 cm Acent bruin M7
Keramisch parket 30x150 cm Favor Naturel N7 is te gebruiken voor vloer- en wandtegels

Voordelen van Houtlook tegels

Een houtlook vloertegel heeft enkele voordelen in vergelijking tot een echte houten vloer. Hieronder zie je deze voordelen benoemd:

Ze verkleuren niet

Deze tegels verkleuren niet. Omdat ze gemaakt van keramiek is er geen verkleuring bij deze tegels. In tegenstelling tot een echte houten vloer, hierbij is er altijd een kans op verkleuring.

Water trekt niet in de tegels

Bij keramisch parket tegels is het bijna niet mogelijk dat er water in of onder de tegels trekt. Tussen de tegels in zit namelijk een afsluitende voeg. Doordat er geen water in of onder komt, heb je geen last van een krom trekkende vloer, zoals je bij een echte houten vloer wel kan hebben.

Naast dat deze vloertegels niet krom kunnen trekken heb je ook geen last van eventuele schimmel die komt door water bij een houten vloer.

Doordat een houtlook tegel tegen water kan is het ook mogelijk om deze tegels te gebruiken in de badkamer. Omdat een normale houten vloer niet mogelijk is op de badkamer kun je met een keramisch parket een unieke uitstraling creëren in je badkamer.

Voelbare houtstructuur

Door de nieuwste technieken die gebruikt worden bij het maken van houtlook tegels is het mogelijk om een voelbare ‘houtstructuur’ te creëren in deze tegels. Door deze ontwikkeling voelt deze vloer hetzelfde als een echte eiken vloer.

Natuurlijke kleuren

Deze tegels zijn leverbaar in bijna elke natuurlijke houtkleur die te vinden is. Dit is mooi want zo kun je een houtlook vloer krijgen in precies de kleur die je graag wilt. Ben je toch op zoek naar een apartere kleur? Dat kan bij keramische houtlook tegels ook! Deze tegels kunnen namelijk is vele verschillende kleuren gemaakt worden, ook kleuren die niet standaard zijn!

Zie hieronder: Frans Eiken (Links) en Grijs (Rechts)

Houtlook tegel Visgraat 15×60 cm gerectificeerd DC4 Franse Eiken Beige is leverbaar in verschillende maten
Houtlook tegel 30×120 cm Alpine Lariks Grijs DC83 is ook leverbaar in 20x120 cm. Keramische tegels met de uitstraling van hout. Gebruik deze tegels op de vloer en wand. Onze keramische tegels zijn onder andere onderhoudsarm, milieuvriendelijk, hygiënisch en hittebestendig.

Naast dit is het matchen van de voegen ook een extra pluspunt van deze tegels. Je kunt namelijk erg goed de kleur voeg matchen met de kleur van de tegel. Wat dit mogelijk maakt, is het creëren van een geheel op je vloer.

Het plaatsen van een houtlook tegel geeft een mooie unieke uitstraling in je woning.

Vloerverwarming

Doordat een houtlook vloer gemaakt is van keramiek is het mogelijk om deze vloer te gebruiken in combinatie met een vloerverwarming. Dit is een groot voordeel in vergelijking met een normale houten vloer. Bij een houten vloer kun je vaak geen vloerverwarming gebruiken.

Makkelijk onderhoud

Een keramisch parket is erg gemakkelijk in onderhoud. Er is geen speciale olie- of wasbehandeling nodig zoals bij een houten vloer. Hoe je precies deze tegels onderhoud lees je iets verder op in dit artikel.

Nadelen van Houtlook tegels

Een houtlook vloer heeft ook nadelen ter opzicht van een echte houten vloer. Denk bijvoorbeeld aan het gevoel van een echte houten vloer, vaak voelt deze warm aan je voeten en is het comfortabel. Bij een keramisch parket is het echter zo dat deze koud aan kan voelen aan de voeten, dit is daarentegen wel makkelijk tegen te gaan met het gebruik van vloerverwarming.

Met een echte houten vloer heb je meer vering in de vloer. Bij elke stap of beweging die je maakt, veert de vloer een beetje mee, dit kan een wat comfortabele manier van lopen creëren. Een houtlook tegel veert niet mee, deze blijft op zijn plek.

Onderhoud van Keramisch Parket

Wanneer je een vloer gemaakt uit houtlook tegels gaat onderhouden is het vrij gemakkelijk. Deze tegels zijn vlek en krasbestendig, ze kunnen tegen vocht, stoom en water. Ook is het niet nodig om de vloer met een speciale olie of was te behandelen, zoals wel bij een echte houten vloer.

Wanneer je een keramisch parket wil schoonmaken kun je gewoon met de dweil eroverheen. Ook kun je, wanneer je iets knoeit, gewoon gemakkelijk met een droge of vochtige doek het afdoen.

Een keramisch parket is dus in vergelijking met een echte houten vloer een stuk onderhoudsvriendelijker. Je kunt jarenlang genieten van je vloer zonder enig intensief onderhoud.

30x180 cm Bruin met noesten NR107

Hoe kun je deze tegels leggen?

Deze tegels zijn op vele mogelijke manieren te leggen. Het kan bijvoorbeeld gelegd worden als normaal laminaat, dit kan ook met de gewenst verspringen die je vaak hebt bij laminaat.

Daarnaast is het ook erg populair om ze te leggen in een visgraat motief, deze klassieke manier van plaatsen is weer helemaal in de mode en geeft een luxe uitstraling aan je woning.

Ook is er de hongaarse punt, dit is een tegel met twee schuine kanten eraan. Tijdens het leggen creëer je een mooie punt en hiermee een unieke uitstraling.

Naast het gebruik op de vloer kun je deze tegels ook gebruiken als een houtlook wandtegel. Wanneer je deze tegel op de wand hang geef je een unieke twist aan jouw woning. Met een normale houten vloer kun je het vaak niet door laten lopen op de wand. Bij gebruik van keramisch parket kan dit dus wel.

Zie hieronder: hongaarse punt (links), visgraat (midden), houtlook tegels op de wand (Rechts).

Houtlook tegel 9,8×46,5 cm Hongaarse Punt Bruin A101 is mooi op de vloer en wand
Houtlook tegel 15x60 cm Brescia bruin CC40- visgraat voorbeeld op de vloer
Houtlook tegel 20×80 cm Eiken Beige NR84 is een tegel die zorgt dat je vloer bijna niet te onderscheiden van een echte houten vloer. Deze tegel is gemakkelijk te onderhouden is en waterbestendig, wat niet zo is wanneer u kiest voor een echte houten vloer. Gebruik deze tegel in combinatie met bijvoorbeeld een antraciete betonlook voor een chique maar toch landelijke uitstraling. Een goed voorbeeld is deze badkamer.

Wat hebben wij te bieden?

Wil je een nieuwe tegel kopen en ben je benieuwd naar wat wij te bieden hebben? Dat kan, hieronder staat een kort overzicht van ons assortiment houtlook tegels.

 60,00 p/m2

3 a 4 weken levertijd

Select options

incl. 21% VAT

plus Verzendkosten Costs

 60,00 p/m2

3 a 4 weken levertijd

Select options

incl. 21% VAT

plus Verzendkosten Costs

 30,00 p/m2

Direct leverbaar

Select options

incl. 21% VAT

plus Verzendkosten Costs

 24,00 p/m2

Direct leverbaar

Select options

incl. 21% VAT

plus Verzendkosten Costs

 35,00 p/m2

Direct leverbaar

Select options

incl. 21% VAT

plus Verzendkosten Costs

 36,00 p/m2

Direct leverbaar

Select options

incl. 21% VAT

plus Verzendkosten Costs

Zie je iets moois staan of wil je wat meer informatie over je mogelijke nieuwe vloer? Of wil je graag een keramisch parket bestellen wat niet via de website bestelbaar is? Kom dan langs in onze showroom in Tiel en onze verkopers helpen je graag met het maken van je keuze.

Wil je deze tegels in je badkamer en ben je nog op zoek naar een nieuw badkamermeubel? Kijk dan op de site van RBSanitair voor de beste sanitair bij deze tegels.