Wat is het verschil tussen keramisch parket en houten vloeren?

Houtlook tegel 27x163 cm Franse Eiken Beige DC 4 in woonkamer gelegd

Wat is Keramisch Parket?

Keramisch parket is een vloermateriaal dat de uitstraling van traditioneel houten parket nabootst, maar in feite is gemaakt van keramische tegels. Daarom noemen we het ook houtlook vloertegel. Door het ontwerp lijkt deze tegel erg op een houten vloer.

  • Een keramisch parket met een houtlook ontwerp is een redelijk nieuw type vloer.
  • De technieken voor het maken van deze tegels wordt steeds beter, hierdoor is het tegenwoordig mogelijk om erg realistische houtlook tegels te maken.
  • Keramisch parket is verkrijgbaar in verschillende houttinten en zelfs in Hongaarse Punt, zodat je een visgraatvloer kunt leggen.
Oorspronkelijke prijs was: € 54,00.Huidige prijs is: € 30,00. p/m2

Direct leverbaar

Select options
 42,00 p/m2

3 a 4 weken levertijd

Select options
Oorspronkelijke prijs was: € 50,00.Huidige prijs is: € 24,00. p/m2

Direct leverbaar

Select options
Keramisch parket 30x150 cm Favor Naturel N7 is te gebruiken voor vloer- en wandtegels

Voordelen van keramisch parket

Keramisch parket, of met andere woorden houtlook tegel, heeft veel voordelen waar je je bewust van moet zijn voordat je besluit een nieuwe vloer voor je kamer te kopen. Dus waarom kiezen voor keramisch parket?

Duurzaamheid:

Houtlook tegel is extreem duurzaam en bestand tegen slijtage, krassen en vlekken. Het behoudt zijn kwaliteit en uitstraling gedurende vele jaren, zelfs in drukke huishoudens of commerciële omgevingen. Hun kleur zal ook niet vervagen of veranderen, omdat ze van de goede materialen zijn gemaakt.

Weerstand tegen vocht:

Als je droomt van een houten vloer in kamers waar vocht is, is keramisch parket ideaal. Keramische tegels absorberen geen water en kunnen daarom worden gebruikt in keukens, badkamers en toiletten. Naast dat deze vloertegels niet krom kunnen trekken heb je ook geen last van eventuele schimmel die komt door water bij een houten vloer.

Diverse houtkleuren verkrijgbaar:

Het is verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen, kleuren en texturen die houtsoorten imiteren, waardoor je de esthetiek van hout kunt behouden zonder de nadelen ervan. Zo kun je de vloer laten leggen in de kleur die het beste past bij de stijl van je interieur. In ons assortiment vind je bijvoorbeeld houtlook tegels in grijs, donkerbruin of lichtbeige.

Makkelijk schoon te maken:

Het grote voordeel van keramisch parket is dat je het niet hoeft te impregneren zoals hout. Dagelijks schoonmaken is dus makkelijker en sneller. Zelfs een dweil en water is genoeg om een schone vloer te hebben. En als je je afvraagt hoe je keramische tegels moet onderhouden, hebben we daar een artikel over geschreven: lees hier.

RBTegels_WinActie-badkamer betegeld met Houtlook tegel 20x120 cm Marbella Natural Nav40 Hoogglans wandtegel 10x10 cm Alexand roze RBT107
houtlook tegel DC 4 27x163 cm op de vloer en wandtegel 10x30 cm licht blauw A71 op de wand
Houtlook tegel 30x150 cm Favor Naturel N7 in de woonkamer

Keramisch parket en vloerverwarming – kan dat?

Ja, keramisch parket is zeer geschikt voor vloerverwarmingssystemen. In feite is het een van de meest geschikte vloerbedekkingen voor gebruik in combinatie met vloerverwarming. Keramische tegels hebben uitstekende thermische geleidingskwaliteiten, wat betekent dat ze warmte snel en gelijkmatig kunnen overdragen. Dit resulteert in een efficiënte en gelijkmatige verwarming van de ruimte. Ze hebben over het algemeen een lage thermische weerstand, wat betekent dat ze de warmte snel doorlaten. Vloerverwarming met keramisch parket is niet alleen een efficiënte manier om je huis te verwarmen, maar het biedt ook comfort en stijl.

Het is belangrijk om de installatie te laten uitvoeren door een professional met ervaring in zowel vloerverwarming als tegelwerk, om ervoor te zorgen dat alles correct wordt geïnstalleerd en goed functioneert.

Nadelen van houtlook tegels

Een houtlook vloer heeft ook nadelen ter opzicht van een echte houten vloer. Denk bijvoorbeeld aan het gevoel van een echte houten vloer, vaak voelt deze warm aan je voeten en is het comfortabel. Bij een keramisch parket is het echter zo dat deze koud aan kan voelen aan de voeten, dit is daarentegen wel makkelijk tegen te gaan met het gebruik van vloerverwarming. Met een echte houten vloer heb je meer vering in de vloer. Bij elke stap of beweging die je maakt, veert de vloer een beetje mee, dit kan een wat comfortabele manier van lopen creëren. Een houtlook tegel veert niet mee, deze blijft op zijn plek.

Onderhoud van keramisch parket

Wanneer je een vloer gemaakt uit houtlook tegels gaat onderhouden is het vrij gemakkelijk. Deze tegels zijn vlek en krasbestendig, ze kunnen tegen vocht, stoom en water. Ook is het niet nodig om de vloer met een speciale olie of was te behandelen, zoals wel bij een echte houten vloer. Wanneer je een keramisch parket wil schoonmaken kun je gewoon met de dweil eroverheen. Ook kun je, wanneer je iets knoeit, gewoon gemakkelijk met een droge of vochtige doek het afdoen.

Een keramisch parket is dus in vergelijking met een echte houten vloer een stuk onderhoudsvriendelijker. Je kunt jarenlang genieten van je vloer zonder enig intensief onderhoud.

Houtlook tegel Nord lichtbruin RBT130

Hoe kun je keramisch parket leggen?

Deze tegels zijn op vele mogelijke manieren te leggen. Het kan bijvoorbeeld gelegd worden als normaal laminaat, dit kan ook met de gewenst verspringen die je vaak hebt bij laminaat. Daarnaast is het ook erg populair om ze te leggen in een visgraat motief, deze klassieke manier van plaatsen is weer helemaal in de mode en geeft een luxe uitstraling aan je woning. Ook is er de hongaarse punt, dit is een tegel met twee schuine kanten eraan. Tijdens het leggen creëer je een mooie punt en hiermee een unieke uitstraling.

Naast het gebruik op de vloer kun je deze tegels ook gebruiken als een houtlook wandtegel. Wanneer je deze tegel op de wand hang geef je een unieke twist aan jouw woning. Met een normale houten vloer kun je het vaak niet door laten lopen op de wand. Bij gebruik van keramisch parket kan dit dus wel.

Hongaarse punt

Houtlook tegel 9,8×46,5 cm Hongaarse Punt Bruin A101 is mooi op de vloer en wand

Visgraat

Houtlook tegel 15x60 cm Brescia bruin CC40- visgraat voorbeeld op de vloer

Houtlook tegel als wandtegel

Houtlook tegel 20×80 cm Eiken Beige NR84 is een tegel die zorgt dat je vloer bijna niet te onderscheiden van een echte houten vloer. Deze tegel is gemakkelijk te onderhouden is en waterbestendig, wat niet zo is wanneer u kiest voor een echte houten vloer. Gebruik deze tegel in combinatie met bijvoorbeeld een antraciete betonlook voor een chique maar toch landelijke uitstraling. Een goed voorbeeld is deze badkamer.

Keramisch parket kopen bij RB Tegels – wat vind je in ons assortiment?

Houtlook tegels raken niet uit de mode en zijn nog steeds de meest gekochte tegels door onze klanten. Daarom zorgen we ervoor dat we altijd de meest modieuze collecties in ons assortiment hebben en natuurlijk tegels in verschillende kleuren en maten.  De meest gekozen formaten houtlook tegels zijn: 15×90 cm, 20×120 cm, 30×150 cm.

 

Showroom in Tiel 

Breng zeker een bezoek aan onze tegelshowroom, waar je alle tegels vindt die op onze website verkrijgbaar zijn. Zo kun je hun kleur zien of ze matchen met andere tegels. En als je inspiratie nodig hebt, bezoek dan zeker onze Instagram, waar je foto’s vindt van het gebruik van onze tegels in verschillende ruimtes.

Oorspronkelijke prijs was: € 68,00.Huidige prijs is: € 47,00. p/m2

3 a 4 weken levertijd

Select options
Oorspronkelijke prijs was: € 54,00.Huidige prijs is: € 30,00. p/m2

Direct leverbaar

Select options