Keramisch parket visgraat

Keramisch parket visgraat voor woonkamer, keuken tot badkamer

Met het keramisch parket van visgraat kun je een klassieke en tijdloze vloer creëren die eruitziet als een houten vloer. De visgraat vloer brengt ook direct de warme uitstraling van een echt hout met zich mee. Bovendien zijn onze visgraat vloer geschikt voor vloerverwarming.

In het assortiment van RB Tegels vind je keramisch parket in verschillende maten, de meest gekochte zijn: 15×60 cm en 15×90 cm. Ons keramisch parket in visgraatmotief is geschikt voor kamers in huis, maar ook voor kantoren en werkplekken. Onze visgraat parket tegel is verkrijgbaar in verschillende houttinten: Eiken, Bruin, Grijs en meer.

Bekijk onze complete collectie op onze website of kom langs naar onze showroom in Tiel. Heb je vragen of advies nodig? Neem gerust contact met ons op. Onze verkopers helpen je graag verder met gepaste advies.

Waarom keramisch parket in visgraat kopen bij RB Tegels?

 • Gratis levering bij aankoop vanaf 50 m²
 • Snelle levering binnen drie werkdagen (indien op voorraad)
 • Showroom 5 dagen per week geopend
 • Meer m² meer korting
 • Wij sturen binnen 24 uur een offerte op maat

 

Resultaat 1–24 van de 37 resultaten wordt getoond

Oorspronkelijke prijs was: € 48,00.Huidige prijs is: € 20,00. p/m2

Direct leverbaar

Select options
Oorspronkelijke prijs was: € 48,00.Huidige prijs is: € 20,00. p/m2

Direct leverbaar

Select options
Oorspronkelijke prijs was: € 36,00.Huidige prijs is: € 24,00. p/m2

Direct leverbaar

Select options
Oorspronkelijke prijs was: € 50,00.Huidige prijs is: € 24,00. p/m2

Direct leverbaar

Select options
Oorspronkelijke prijs was: € 50,00.Huidige prijs is: € 24,00. p/m2

Direct leverbaar

Select options
Oorspronkelijke prijs was: € 50,00.Huidige prijs is: € 29,00. p/m2

Direct leverbaar

Select options
Oorspronkelijke prijs was: € 54,00.Huidige prijs is: € 30,00. p/m2

Direct leverbaar

Select options
Oorspronkelijke prijs was: € 54,00.Huidige prijs is: € 30,00. p/m2

Direct leverbaar

Select options
Oorspronkelijke prijs was: € 54,00.Huidige prijs is: € 30,00. p/m2

Direct leverbaar

Select options
Oorspronkelijke prijs was: € 56,00.Huidige prijs is: € 42,00. p/m2

Direct leverbaar

Select options

Voordelen en nadelen van visgraat parketvloer

Keramische visgraat vloertegels combineert de elegantie van houten parket en de functionaliteit van plavuizen. Keramische vloeren meerdere voordelen in functionaliteiten, zoals onderhoudsgemak en hygiënist. Daarnaast zijn ze ook goed te combineren met vloerverwarming en verhoogt de waarde van een huis. In tegenovergesteld van een echte houten vloer, onze visgraat keramisch parket is bestendig tegen vocht en krassen. Het betekent dat het ook in een natte ruimtes zoals badkamer en toilet kan worden gelegd.

Er zijn echter dingen waar je rekening mee moet houden als je keramische tegels in visgraat wilt kiezen. Het installeren van een visgraatpatroon kan complexer zijn dan het plaatsen van rechte tegels. Dit kan leiden tot hogere installatiekosten en een langere installatietijd. Het keramisch parket visgraat leggen van een visgraatpatroon vereist extra nauwkeurigheid en aandacht voor detail. Als het leggen van keramisch parket niet goed wordt gedaan, kan dit resulteren in een ongelijkmatig of rommelig uitziend patroon.

Wat kost keramisch parket visgraat?

Bij RB Tegels kan je nieuwe vloer voor visgraat patroon kopen vanaf €24 per m². De prijs kan heel gevarieerd zijn, afhankelijk aan de afwerking van de tegels en ook de afmeting. Hieronder vind je keramisch parket visgraat prijs:

Hoeveel snijverlies heb je nodig voor visgraat keramische vloertegels?

Bij het snijden en installeren van tegels in een visgraatpatroon kan er meer materiaalverspilling optreden dan bij rechte patronen, omdat er veel snijwerk nodig is om de tegels op maat te maken. Om er zeker van te zijn dat je tijdens het leggen niet zonder komt te zitten, moet je extra snijverlies berekenen. Het percentage snijverlies kan verschillen, het hangt af van de ruimte (bijv. of de ruimte recht is of een beetje scheef), de grootte van de tegels. Ook het is afhankelijk van de complexiteit van het patroon en de vaardigheid van de installateur. Over het algemeen wordt aanbevolen om een snijverlies van ongeveer 15% tot 20% te nemen bij het bestellen van visgraat vloertegels.

Hoe leg je visgraat parket tegels

Visgraat parket tegels kunnen op verschillende manieren worden gelegd om verschillende visuele effecten te creëren. Hier zijn enkele populaire legstijlen voor visgraat vloertegels:

 1. Traditioneel Visgraatpatroon: In dit klassieke patroon worden de tegels zo geplaatst dat ze samen een visgraatmotief vormen. De hoeken zijn meestal 45 graden, waardoor een scherpe punt ontstaat in het midden van de vloer.
 2. Dubbel Visgraatpatroon: Bij deze stijl worden twee visgraatpatronen gecombineerd, waarbij de punten van de visgraatpatronen elkaar raken. Dit creëert een complexer en meer visueel intrigerend ontwerp.
 3. Verstek Visgraatpatroon: Hier worden de tegels onder een hoek gesneden, meestal 60 of 30 graden, waardoor een scherpere of bredere visgraat ontstaat. Dit zorgt voor een uniek en opvallend effect.
 4. Diagonaal Visgraatpatroon: In plaats van de traditionele rechte lijnen, worden de tegels in een diagonaal visgraatpatroon gelegd. Dit kan een dynamisch effect creëren en de ruimte groter doen lijken.
 5. Verspringend Visgraatpatroon: Hier worden de visgraattegels op een minder traditionele manier geplaatst, waarbij de punten niet direct op één lijn liggen. Dit geeft een meer eigentijdse en speelse uitstraling.
 6. Blokpatroon: In plaats van het traditionele visgraatpatroon met scherpe punten, worden de tegels in een blokpatroon gelegd, waardoor er vierkante blokken ontstaan. Dit kan een meer moderne uitstraling geven.
 7. Half-Visgraatpatroon: Bij deze stijl worden de visgraattegels gelegd, maar slechts de helft van het patroon wordt gebruikt. Dit kan een subtieler effect creëren, terwijl nog steeds de kenmerkende visgraat structuur behouden blijft.

Bij het kiezen van een legstijl voor keramische visgraat vloer is het belangrijk om rekening te houden met de grootte en vorm van de tegels, evenals de algehele esthetiek van de ruimte. Elk patroon brengt zijn eigen unieke uitstraling met zich mee, en de keuze hangt af van de gewenste look en het karakter van de ruimte waarin de tegels worden geplaatst.