Tegels

De allerbeste tegels kopen voor zeer lage prijzen: u heeft al tegels vanaf € 8,00 per vierkante meter. Bovendien geldt bij ons de regel “Hoe meer vierkante meters, hoe hoger de korting”. Dat is met name aantrekkelijk voor grote projecten. Al onze tegels hebben de hoogst mogelijke hardheid en slijtvastheid, zodat u verzekerd bent van de allerbeste kwaliteit en de hoogste duurzaamheid. Wij bieden u een ruime voorraad tegels, snelle bezorging en een behulpzame klantenservice.

De voordelen van tegels kopen bij RB Tegels?

  • Ruime voorraden tegels per direct leverbaar
  • Meer vierkante meters, meer korting
  • Gratis bezorging vanaf 50 m2
  • Enorm assortiment tegels in onze showroom in Tiel

 

Voordelige tegels

Bent u op zoek naar voordelige, maar kwalitatieve tegels? En wilt u kunnen kiezen uit een breed assortiment? Natuurlijk wilt u ook niet te veel betalen voor uw tegels! Bij RBtegels bent u aan het juiste adres voor het aanschaffen van actie tegels. Rbtegels levert onder anderen de merken Ergon, Flaviker, Gardenia, Venus en nog veel meer.

 

Tegels

 

Wandtegels

Een wandtegel is in de regel een vierkant of rechthoekig stuk materiaal, dat tegen een wand kan worden gelijmd of gehangen. Tegels dienen vaak als bescherming en decoratie van wand of muur. Tegels worden van gebakken klei gemaakt of natuursteen zoals marmer.

Een tegel beschermt tegen spetters van vloeistoffen, en is vaak gemakkelijker schoon te maken dan een gestucadoorde muur, of een wand afgewerkt met behang. Dit komt doordat een tegel vaak geglazuurd is. Voornamelijk op plaatsen waar hygiëne gewenst is, zoals in de keuken, badkamer, abattoirs, ziekenhuizen, zwembaden of op het toilet worden tegels toegepast.

Tegels sluiten vaak niet naadloos op elkaar aan, de voegen die ontstaan zijn onder andere nodig om maatverschillen in de tegels op te vangen, verder is de voeg nodig om een dichte afwerklaag (tegel + voeg) op de wand te verkrijgen. De voegen worden afgevoegd met cement of een ander vulmateriaal, inwendige hoeken in het tegelwerk worden afgekit. Bij instellingen waar van overheidswege de hygiëne gewaarborgd moet zijn, zoals in een professionele keuken, worden voegen dan vaak ook nog eens gecoat met een kunststof laag, die vaak doorzichtig is en glad is.

Tegels zijn in vele kleuren en motieven leverbaar. Decoratieve tegels worden vaak opgehangen aan een spijker of schroef in de muur. Ze kunnen ook tussen de normale tegels worden aangebracht. Vaak zijn de wandtegels, die dienen ter decoratie ook geglazuurd, en kunnen net zo goed dienen als bescherming van de muur.

In commerciële toepassingen worden speciale tegelstrips voor binnenhoeken en buitenhoeken gefabriceerd. Ter decoratie zijn ook andere smalle tegelstrips leverbaar. Er bestaan tegelmatten die bestaan uit mozaïekvormige tegeltjes die op een grofmazig gaas zijn geplakt. Een grote afbeelding verspreid over meerdere tegels heet eentableau. Er bestaan wandtegels voor specifieke toepassingen, bijvoorbeeld met ingebouwd zeepbakje of toiletrolhouder.

Op handgeschilderde tegels kan men vaak het reliëf voelen dat wordt veroorzaakt door de verf.

 

Vloertegels

Een vloertegel of plavuis, vroeger ook wel estrik genoemd, is een stuk materiaal dat dient ter decoratie, bescherming van de vloer, of vergemakkelijking van het vervoer over de vloer. Een vloertegel wordt gelegd in een tegelvloer; op systematische wijze wordt er dan een serie vloertegels gelegd. Vloertegels zijn meestal van keramiek of kunststof, en zijn dikwijls rechthoekig van vorm,

De tegelvloer kan verschillende doelen hebben. Wanneer de vloer puur ter decoratie is, zijn de tegels vaak mooi versierd. Een voorbeeld van decoratieve tegels zijn de tegels in de Hollywood Walk of Fame, waar beroemdheden hun hand- of voetafdruk achterlieten in het natte cement.

Maar vloertegels kunnen er ook toe dienen om de vloer gemakkelijk schoon te kunnen houden (wat bij een vloer bedekt met tapijt veel moeilijker gaat). De tegels voor dit doeleinde zijn dan ook vaak geglazuurd, zodat ze gemakkelijk schoon kunnen worden gemaakt met een sopje, wat water en schoonmaakhulpmiddelen als een dweil.

Om het schoonhouden van de vloer te bevorderen, kan een coating worden toegepast, waardoor de tegels nog verder beschermd worden tegen bijvoorbeeld kauwgom. De vloertegels sluiten doorgaans niet naadloos op elkaar aan, maar zijn gescheiden door een voeg. Bij stoeptegels bestaat deze vaak uit zand, binnenshuis vaak uit cement of een kit. Ook voegen kunnen van een coating worden voorzien, zodat zij gemakkelijker schoon te houden zijn.

Al in de tijd van de Romeinen werden wegen betegeld met vloertegels. Die werden vaak straatstenen genoemd. Deze stenen werden noch ter decoratie, noch om de vloer te beschermen gelegd, maar om het rijden met karren gemakkelijker te maken. Wielen draaien namelijk gemakkelijker op een vaste ondergrond, en ondervinden meer wrijving op zand- en modderpaadjes dan op verharde wegen.

 

Keramische tegels

Keramiek is een materiaal dat noch een metaal noch een polymeer is. Voorbeelden van keramieken zijn bijvoorbeeld aardewerk, steengoed en porselein, maar daarnaast valt ook te denken aan glas, diamanten, supergeleiders en implantaten. Keramiek ontstaat door verhitting (in bijvoorbeeld een oven), soms in combinatie met druk, waarbij minimaal twee elementenaanwezig zijn. Eén van deze elementen is non-metallisch en de ander mag zowel metallisch als niet-metallisch zijn.

Keramische materialen hebben een aantal zeer goede mechanische eigenschappen. Ze zijn zeer hard en bezitten een hoge vloeigrens. Ze zijn erg slijtvast, hittebestendig, niet elektrisch en thermisch geleidend en non-magnetisch.

Bekijk hier het assortiment houtlook keramische tegels van RBtegels >>

 

Mozaïek tegels

Mozaïek is een kunstvorm waarbij een grote afbeelding wordt vervaardigd uit een groot aantal kleine gekleurde steentjes (tesserae), die in een vloer of wand worden gemetseld. Met glas is het mogelijk een glas in lood-mozaïek te maken. In de Griekse en Romeinse tijd werden in luxe villa’s mozaïeken gemaakt, waarop afbeeldingen van keizers, goden of taferelen van alledag te zien waren. Op diverse plaatsen in Europa zijn mozaïeken teruggevonden die tot op de dag van vandaag goed bewaard zijn gebleven.

Vanuit de middeleeuwen is onder meer de cosmatentechniek bekend, waarbij op geraffineerde wijze geometrische figuren werden ingelegd.

Bekijk hier het assortiment mozaïek tegels van RBtegels >>

 

zie ook onze andere website: http://www.tegel-outlet-tiel.nl/