Wat zijn dé tegeltrends van 2016

Elk jaar zijn er weer nieuwe trends wat betreft interieur. Neem een kijkje op de woonbeurzen en je weet niet wat je ziet. Dit geldt niet alleen voor meubels, ook tegels volgen de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van interieur. Maar wat zijn die tegeltrends dit jaar? En hoe komen deze het best tot hun recht in je woning? Deze vragen zullen niet snel onbeantwoord blijven…

Hoe groter hoe beter

Wees niet bang om het groots aan te pakken! Grote tegels geven je ruimte een dynamisch effect, een luxe tint en een verbazingwekkend ruim gevoel. Perfect dus voor het creëren van iets als een industriële loft. Tegels van 60 bij 120 centimeter doen het zeer goed, deze langgerekte tegels geven een indrukwekkend en artistiek karakter aan je woning. Werp gerust eens een blik op de 60 bij 120 cm betonlooktegels van RB Tegels, misschien zit hier wel jouw perfecte pronkstuk bij!

Marmerstructuren

Tegels met marmerstructuren zijn een zeer goede vervanging van marmer, deze tegels hebben een chique en tijdloze uitstraling, gekoppeld aan goede kwaliteit en een mooi prijsje. Het geeft een gevoel van stijl en klasse, een unieke sfeer die zeker een toevoeging is. Spreekt deze stijl je aan? Kijk bijvoorbeeld eens naar de tegels van 45 bij 65 cm van RB Tegels.

Zeshoekige tegels?

Ja je leest het goed! Zelfs zeshoekige tegels zijn nu te vinden in huis. Blader een keer door een VT Wonen magazine en je komt ze zeker tegen. Deze tegels doen denken aan een honingraat en geven een speelse look aan je interieur. Heel mooi voor op de muur in je badkamer, maar zeker ook geschikt als vloer. Deze nieuwkomers zijn in allerlei kleuren te verkrijgen en hebben een frisse moderne uitstraling. Op zoek naar een echte eyecatcher? Dan zijn zeshoekige tegels zeker iets voor jou!

Portugese decortegels

Na een korte afwezigheid zijn ze populairder dan ooit, we hebben het over Portugese decortegels! Deze excentrieke kunstwerkjes zijn weer helemaal terug in huis. Portugese decortegels gaan goed met iedere stijl, van industrieel tot vintage, ze komen overal tot hun recht. Wees niet bang om wat kleurtjes en printjes toe te laten in je woning, ze geven een fris en knus karakter aan je woning en doen denken aan het warme zuiden. Kortom, houd deze populaire decortegels goed in de gaten!

Bakstenen op de wand? 

Tegeldecors met baksteenmotief zijn een nieuw fenomeen in de tegelindustrie. Met een baksteenmotief kun je een ruwe industriële look creëren. Het reliëf zorgt voor een natuurlijk gevoel en doet denken aan buiten. Wees niet bang, je hoeft met deze tegels niet persé voor industrieel te gaan, met deze tegels kan je heel veel kanten op.

 

Hout- en betonlooktegels in de badkamer

Nieuwe badkamer? Ga voor rustieke houtlooktegels op de vloer en betonlooktegels op de wand, dit geeft een warme moderne uitstraling en is dé trend van 2016. De grijze tint van de betonlook, gecombineerd met de warme tint van de houtlook, vormt een perfecte kleurenbasis waarmee je alle kanten op kan. Het is een spannende keuze, bestaand uit warm én stoer, een belangrijk kenmerk voor een eigentijds interieur. RB Tegels heeft een breed aanbod van hout- en betonlooktegels, dus twijfel niet en ga voor deze prachtige combinatie!