Tegeltrends van het jaar

Met alweer één tweede deel van het jaar achter de rug lijkt het ons een mooi moment om eens een analyse te maken van de tegeltrends van het vorige jaar. Blijft de trend van de betonlook tegels doorzetten? Of zijn we dit jaar aan iets totaal anders toe? En zijn we de innovatieve houtlook tegels al beu? In dit blog leest u het antwoord op deze vragen en nog veel meer!

Houtlook tegels

Ook dit jaar blijven de houtlook tegels, ook wel keramisch parket genoemd, de Nederlandse huiskamers domineren. Niet alleen in de woonkamer is deze tegel zeer gewild, ook in de badkamer en keuken zien we het keramisch parket steeds vaker terugkomen. Er is echter wel een nieuwe ontwikkeling in de wijze waarop houtlook tegels gelegd worden. Houtlook tegels worden steeds vaker in authentiek visgraatmotief gelegd om een zeer realistische uitstraling van hout te creëren. Ideaal om een warme, maar ook royale sfeer te geven aan uw ruimte. Daarnaast kiest men ook regelmatiger voor een houtlook in de badkamer en in woonkamer of keuken, zodat zelfs deze functionele ruimte meer sfeer meekrijgt. Heeft u er ook eens aan gedacht om de houtlook tegel van binnen een stuk door te trekken over het terras? Zo haalt u buiten naar binnen en andersom, waardoor er en naadloze overgang ontstaat tussen huis en tuin.

Keramisch parket visgraat 20x80 cm Oud Eiken NR85 is makkelijk in onderhoud en ideaal in combinatie met vloerverwarming
Hoogglans-vloertegel-60×60-cm-Arma-Grijs-Marmerlook-NR43-op-het-toilet-3

Marmerlook tegels

Strak, chique, vintage én rustiek. De it girl onder de tegels. Tegels in marmerlook zijn echte alleskunners. Het is daarom geen wonder dat ook deze tegels alleen maar populairder zijn geworden in de loop van het jaar. Vooral de badkamers en keuken zijn vaak betegeld met marmerlook tegels. Ook de combinatie van tegels in marmerlook op de wand met keramisch parket op de vloer is vaker te zien. Bij marmer denkt u waarschijnlijk alleen aan de typische carrara look, maar het aanbod aan soorten en formaten van de marmerlook tegels is steeds uitgebreider geworden. Zo is er voor al uw interieurwensen wel een juiste tegel in marmerlook te vinden. Kijkt u eens naar de prachtige Hoogglans vloertegel 120×120 cm Marmerlook Grijs Nav 1 van RB Tegels.
Evenals de houtlook tegels kunnen ook marmerlook tegels in vissengraat of herringbone motief gelegd worden. Als dat niet indruk maakt….?
Dan kunt u zelfs nog zowel de vloer als muren van uw badkamer volledig in een riant formaat marmerlook betegelen!

Geometrisch

Echt dit jaar zijn de geometrische vormen in het interieur. Vertaald naar tegels komt dit neer op de bijzondere en vaak vrolijk gekleurde hexagoon tegels. Deze snoepjes zijn er in vele kleuren en maten en worden vaak in de badkamer of keuken toegepast. Kies een pasteltintje voor die vintage feel of ga juist voor een matte grijstint om een industriële twist te geven.
Niet alleen tegels in hexagoon zijn toepasselijk binnen het geometrische thema. Ook mozaïek en decortegels geven bijzonder speelse vormen aan uw ruimte. En wat dacht u van handvorm wandtegels en schubben tegels? Allemaal ingrediënten voor een interieur wat aan de ene kant zeer eigentijds is en aan de andere kant nooit verveeld. En als u dacht dat we al klaar waren met de vissengraat: Ook langwerpige tegels staan schitterend wanneer deze in visgraat motief worden gelegd. En tegenwoordig ze zijn in vele kleuren verkrijgbaar zoals in goud, groen, blauw, geel, zwart, wit, noem maar op!

Deze Baltimore wandtegel is ook verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ga naar www.rbsanitair.nl om ons sanitair assortiment zoals op het moodboard te bekijken.
Wandtegel Hexagon Hybla Goud RBT112 -sfeerfoto´s (4)
Visgraat tegels in de keuken gelegd leverbaar bij RB Tegels Tiel

Betonlook

De betonlook blijft! Jaaa… je leest het goed. Betonlook tegels blijven een doorlopende trend in interieurland. Werkelijk overal in huis zijn tegels in betonlook te vinden. Ook buitenshuis kan je haast niet meer om deze tegels heen. Van landelijk tot industrieel naar ultramodern interieur. Elke interieurstijl kan baat hebben bij een betonlook in natuurlijke tint, aangezien een betonlook makkelijk samenvloeit met de ruimte en zo voor een mooi geheel zorgt.
In de badkamer wordt de betonlook met regelmaat gecombineerd met houtlook tegels. Deze twee typen tegels zijn samen de ideale componenten voor een industriële of landelijke woonstijl.

Alles bij elkaar genomen kunt u zeker rekenen op tegels, gelegd in zowel houtlook tegels, marmerlook tegels, hexagon tegels, en visgraat tegels. Daarbij gaan we voor een steeds meer uitgesproken look met geometrische vormen en grote formaten marmerlook en betonlook tegels. Durft u het aan? Zie ook onze Instagram en Pinterest pagina ter inspiratie!

Vloertegel 90x90 cm Moss Beige Grijs H93 betonlook in de gaderobe
Vloertegel 13,9×16 cm Hexagon Groen A181 op de wand geplaatst in de badkamer.
Moodboard - Vloertegel betonlook grijs wit RBT115 samengesteld met onze sanitair collectie.